Legume si culoare – ce beneficii au legumele in functie de culoarea lor

1452 0

Culoare: roşu

Legume: roşii, ceapă roşie, ridichi, sfeclă roşie

Beneficii: legumele roşii conţin licopen, care scade riscul de a face anumite tipuri de cancer şi protejează împotriva bolilor de inimă.

Culoare: verde

Legume: broccoli, spanac, ştevie, salată, gulii, castraveţi, fasole verde, ardei gras, dovlecei.

Beneficii: conţin luteină, care protejează vederea şi, totodată, protejează împotriva degenerescenţei maculare, o boală de vedere gravă.

Culoare: galben/ portocaliu

Legume: cartofi, morcovi, dovleac, ardei gras galben, roşii galbene, porumb.

Beneficii: Legumele de această culoare conţin betacaroten, care creşte imunitatea.

Culoare: albastru/ mov

Legume: vinete, varză roşie

Beneficii: Conţin antocianină, un puternic anticancerigen.

 

Foto: Guliver/ Thinkstock

Sursa informatii: revista MAMI/ aprilie 2014

 

In this article