Pericolul din farfurie: Untul şi margarina, folosite la prăjeli, sunt deosebit de toxice

384 0

Atât untul, cât şi uleiul şi margarina folosite la gătit se transformă prin procesul de încălzire în grăsimi trans, care sunt deosebit de toxice.

Citeşte şi E bine sau nu să mâncăm margarină? Răspunsul specialiştilor

Specialiştii atrag atenţia că aceste grăsimi, trans, se depun pe pereţii vaselor de sânge şi pot produce leziuni. Mai mult, transformările pe care le suferă untul, uleiul sau margarina în timpul prăjirii nu sunt trecute pe etichetă, deci oamenii nu sunt avertizaţi asupra pericolelor.

Cei care consumă grăsimile trans sunt predispuşi la obezitate, cancer, diabet, boli ale aparatului cardio-vascular sau depresie.

CITEŞTE ŞI: Cea mai simplă metodă de slăbit: Alege cât mai multe alimente care conţin calorii negative
 

In this article

Join the Conversation