Sfaturi pentru mami. Gateste sanatos!

153 0
  • Cel mai bun mod de a fierbe legumele sau carnea este sa folosesti o oala sub presiune. In felul acesta scurtezi timpulde fierbere, deci obtii o supa mai concentrata si mult mai gustoasa.
  • Atunci cand fierbi sau sotezi legume pentru garnitura si nu vrei sa se piarda culorile frumoase si vii, nu folosi capac: inabusite, ele devin cenusii.
  • Fereste-te de obiceiul de a adauga putin bicarbonat pentru a grabi fierberea legumelor. Vei distruge astfel si putinele vitamine care ar supravietui prepararii termice.
  • Daca pui sarea la inceputul fierberii sau coacerii, carnea ramane tare. Pentru gust, adauga condimentele la inceput, dar pune sarea la ultimul clocot.
  • Carnea de vita se poate transforma intr-o friptura suculenta, deloc „seaca”, daca respecti o regula simpl: o prajesti putin inainte de coacere, pe ambele parti, pentru a forma o crusta, si nu o intepi sub nicio forma. In felul acesta carnea nu isi pierde sucurile.
  • Daca adaugi in mancare plante aromatice, ea va fi mai gustoasa si vei putea folosi numai jumatate din cantitatea de sare obisnuita.
  • E bine sa ai in camara doua tipuri de uleiuri: obisnuit (din floarea-soarelui) si presat la rece (de masline sau porumb). Uleiul de masline nu este bun doar pentru salate, ci si la prajit, fiind foarte stabil la temperaturi inalte.


In this article

Join the Conversation