Solutii pentru pastrarea fructelor si legumelor iarna

1449 0

Tu si familia ta va puteti bucura de aceste bunataturi si pe timpul iernii, datorita congelatorului.

Dupa cum bine stii, fructele si legumele congelate pastreaza vii o buna parte din mineralele atat de necesare dezvoltarii armonioase a puiului tau.

Cum pastrezi fructele?

  • In congelator: prune vinete sau renglote, jumatati, fara sambure (bune pentru prajituri, placinte, galuste).
  • Pe raftul camarii, crude: pere tarzii, mere, gutui.
  • Uscate: coacaze, coarne, macese (pentru ceaiuri sau siropuri).
  • Peltea, marmelada de gutui, mere, pere sau amestecuri.
  • Gem, magiun de prune, pere si gutui.
  • Compot de struguri albi si prune.

Anul viitor, incepe din primavara. Poti congela cu succes capsune sau visine pentru prajituri, zmeura sau mure pentru spuma de fructe, piersici felii pentru compot sau inghetata.

Cum congelezi legumele?

  • Alege legume cat mai proaspete, bine coapte si nepatate. Cele lovite sau vestede trebuie indepartate.
  • Curata-le de codite si spala-le. Conopida se desface buchetele. Spanacul se taie nu prea marunt. Din dovlecei si vinete se fac rondele. Ardeii grasi se curata de seminte si cotor.
  • Opareste-le 1-2 minute, apoi scurge-le si raceste-le pe o tava. Dupa oparire, rosiile se curata de coaja.
  • Portioneaza-le si ambaleaza-le. Pungile pentru sandvisuri sunt o solutie la indemana. Poti combina zarzavaturile pentru ciorba sau pe cele pentru ghiveci.
  • Verdeturile (marar, patrunjel, leustean, tarhon) nu se oparesc. Se spala, se scurg si se ambaleaza strans in pungi.


In this article

Join the Conversation