Noul guvern vrea sa desfiinteze clasa pregatitoare

283 0

Initiatorul proiectului, Ecaterina Andronescu a declarat pentru Digi 24 ca va face tot posibilul ca acest proiect sa fie adoptat iar parintii sa nu mai treaca prin situatia de anul acesta cu inscrierile in clasa pregatitoare la scoala.
Actul normativ este in dezbatere in Camera Senatului care este for decizional.

”A fost o initiativa a doamnei senator Ecaterina Andronenscu, initiativa asumata de catre PSD la vremea respectiva, care ar trebui sa schimbe legea educatiei complet. Deci practic codul Educatiei asa cum era depus la Parlament spunea ca orice alta lege in domeniu se abroga”, a declarat Catalin Baba ministrul intermiar al Educatiei.

Catalin Baba susţine ca sistemul trebuie regandit

Pe de alta parte, ministrul demis al Educaţiei, Catalin Baba a declarat ca   procedura de repartizare in clasa pregatitoare si clasa I este corecta, dar sistemul trebuie regandit in Bucuresti, deoarece au existat scapari.
„Daca nu schimbam metodologia, ne vom confrunta cu aceleasi probleme si anul viitor”, a spus Baba.

Ministrul demis al Educatiei a precizat ca astepta ca cea de-a patra etapa de inscriere in clasa pregatitoare si in clasa I sa se incheie pentru a discuta cu parintii si directorii de scoli in vederea gasirii unor solutii pentru flexibilizarea sistemului.

Citeste articolul integral AICI
 

In this article

Join the Conversation