Nu doarme noaptea!

1660 1

Peste zi mananca bine, doarme jumatate de ora dimineata – primul somn, iar la pranz vreo doua ore. Seara adoarme pe la 21.00 – 21.30, leganata in brate. In laptele de seara i-am introdus si cereale. Nu o mai alaptez! Sunt foarte obosita si as vrea sa stiu daca exista vreo metoda sa-i schimb programul, ca sa ma odihnesc si eu noaptea…” (Livia, Sibiu)

Sfatul expertului

„Cum orele de somn de peste zi sunt respectate, problema vine de la cum a fost obisnuita sa adoarma. O greseala majora este leganatul in brate, de care probabil Mariuca a devenit dependenta.

Trebuie sa stabilesti un ritual de culcare – baita, muzica in surdina, lumina redusa, ursuletul de noapte buna, mangaieri – astfel incat micuta sa invete ca trebuie sa se pregateasca de somn. Toate acestea vor inlocui, treptat, leganatul. Faptul ca i-ai introdus cereale e un lucru bun, inseamna ca nu se trezeste de foame.” (Dr. Ioana Petre, medic de familie)

Planul de atac

Vom incerca sa schimbam ritualul Mariucai de a adormi, pana la a o obisnui sa adoarma singura, fara sa mai fie nevoie de leganat. Pentru asta, vom face unele schimbari: avem nevoie de o lampa de veghe sau o veioza cu lumina slaba, muzica linistitoare, jucaria preferata in apropiere. Si niste ceai special pentru bebelusi, din acela neindulcit.

Patutul ei, aproape de al vostru, trebuie sa fi e pregatit pentru somn. Chiar daca la inceput o vei ajuta sa o prinda somnul in patul vostru, urmand sa o muti in al ei inainte de a fi complet adormita, pana la sfarsitul a patru saptamani Mariuca va adormi singura in patutul ei!

In this article

Join the Conversation

1 comment

  1. ionela Răspunde

    Buna am o fetita de 2 luni jumate s avem o problema nu vrea sa doarma noapte adoarme kam p la 5 6 dim in schimb doarme ziua foarte mult cam 2 3 ore intre mese toata ziua asta face mananca s doarme spunetimi s mie ce ar trebui sa fac sa doarma noaptea