Nu-i place la gradinita!

464 0

Raspuns:

Plange toata ziua sau doar la despartire? E un amanunt important. Pentru ca daca plange doar la despartire dar apoi acepta sa fie pe langa copii sau poate chiar sa interactioneze cu ei nu trebuie sa va ingrijorati. Daca plange toata ziua si spune ca nu-i place, deci puteti comunica cu el incercati sa vedeti ce nu-i place si daca vrea propuneti-i sa vedeti alta gradinita.

Important este sa inteleaga ca trebuie sa mearga si nu pentru ca apare un fratior sau o surioara ci pentru ca este mare si poate sa aiba si el responsabilitatile sale, „serviciul” lui. E la varsta potrivita pentru a accepta totusi gradinita, cu cat creste cu atat e mai greu. In acelasi timp e la varsta la care sunt cele mai mari dificultati de comunicare si disciplinare intre 2 – 2,6 ani si 3,6 – 4 ani copiii protesteaza puternic, testeaza tot felul de reactii neadecvate iar parintii pot doar sa le distraga atentia sau pur si simplu sa-i ia din acel loc (daca de exemplu face crize in magazin).

Sa va asteptati ca nemultumirile lui sa se accentueze in momentul aparitiei noului nascut atunci se va simti detronat iar frustrarea e cu atat mai mare cu cat el trebuie sa plece la gradinita iar cel mic se bucura de caldura mamei. Mereu sa insistati pe avantajele lui de a fi mai mare.

In this article

Join the Conversation