Nu indepartati negii copiilor!

239 0

Fara tratamente specifice, negii (verucile) dispar in aproximativ doi ani. Totusi, acestia se transmit usor de la o persoana la alta si pot creste necontrolat in dimensiune. Negii apar din cauza contaminarii cu Virusul Papiloma Uman (HPV), ce au ca efect multiplicarea rapida a celulelor pielii.

Exista peste 70 de tulpini neoncogene ale Virusului Papiloma Uman care determina negi localizati in diferite zone ale corpului. Contractarea virusului se face prin contactul direct cu o persoana infectata sau prin atingerea pielii de pe suprafete contaminate si umede. Dupa contactul initial, virusul poate ramane inactiv, iar simptomele nu sunt vizibile pe moment.

Negii isi fac aparitia in momentele de slabire a imunitatii organismului. Cand pielea este umeda pentru multa vreme, la nivelul ei se produc mici leziuni care favorizeaza patrunderea virusului Papiloma si, deci, aparitia verucilor. De cele mai multe ori, negii se localizeaza la nivelul picioarelor (veruci plantare), tocmai pentru ca, mai ales in timpul verii, in zona respectiva pielea este umeda din cauza transpiratiei.

Medicii recomanda purtarea papucilor in preajma piscinelor, in interiorul vestiarelor si chiar in interiorul cabinelor publice de dus, pentru a evita infectarea. O alta metoda buna de prevenire a infectiei cu HPV consta in pastrarea regulilor de igiena si in evitarea folosirii in comun a prosoapelor sau a unor obiecte vestimentare si de incaltamite care ar putea transmite virusul responsabil cu aparitia negilor.

In this article

Join the Conversation