Nu ma mai inteleg cu socrii

491 0

Raspuns:

Vestea buna e ca iti dai seama de ce se intampla, constientizezi. Din cate imi spui are mai mult legatura cu tine decat cu comportamentul socrilor. Atunci trebuie sa vezi ce s-a intamplat, de ce s-a schimbat atat de mult atitudinea ta. Ar putea fi vorba de o hiperprotectie fata de copil, ceea ce probabil stii ca nu-i face bine. In general mama e cea care stabileste prima legatura cu copilul si o extinde apoi la ceilalti din jurul copilului.

Fetita ta, ca orice alt copil, are nevoie si de alte persoane in viata ei,. Are nevoie sa invete sa se socializeze pentru ca daca e dependenta de tine e rau si pentru tine dar mai ales pentru dezvoltarea ei. Scopul tau este sa cresti un copil independent, care sa poata relationa cu adultii si pe masura ce poate sa faca anumite lucruri neaparat sa-l lasi sa faca. Relatia fetitei tale cu bunicii e importanta, si ei sunt modele de adulti, asa cum esti tu si tatal ei.

Are nevoie de cat mai multe modele pentru a-si crae propriul stil. Nici nu poti si nici nu e bine sa-i oferi doar modele ideale. De multe ori oamenii iau decizii in viata de tipul: asa nu. Adica pe la 11-13 ani ne uitam in urma la familia din care am provenit si tragem o concluizie de genul asta mi-a placut si asa voi face si eu sau, mult mai probabil, asta nu mi-a placut si sigur nu voi face.

Asa ca lasa fetita sa aiba in jur oameni diferiti, sa relationeze, sa invete si ea avea posibilitatea sa aleaga. Lasa-i mereu optiunea asta. Chiar daca bunicii nu fac ce-ti doresti, lasa-i si pe ei sa contribuie. Vor fi fericiti si va vor face si pe voi fericiti.

In this article

Join the Conversation