Nu suporta laptele!

890 0

Cam la cinci ore dupa ce a mancat, indiferent ca l-ai alaptat sau l-ai hranit cu biberonul, bebelusul face diaree, are stari de voma, crampe abdominale si balonari. E clar, nu tolereaza lactoza.

Cunoscuta si sub numele de alactazie, intoleranta la lactoza, zaharida continuta de lapte, este urmarea secretiei insufi ciente de lactaza de catre intestin. Aceasta enzima are menirea sa transforme lactoza din lapte in glucoza.

Nefiind digerata complet, lactoza ramane in intestine si ii provoaca micutului dureri abdominale si neplaceri gastrointestinale. Din pacate, nu exista metode de prevenire a acestei intolerante. Ea trebuie adusa la cunostinta atat medicului, cat si farmacistei, deoarece unele medicamente contin lactoza.

Un bebelus poate prezenta doar anumite simptome. Gradul de intoleranta la lactoza difera de la un caz la altul, in functie de cantitatea, mai mica sau mai mare de lactoza produsa de intestin. De asemenea, lactoza este mai bine tolerata daca patrunde in organism in acelasi timp cu alte alimente.

Observatie! Daca intoleranta la lactoza este ereditara, simptomele apar de la nastere. In acest caz nou-nascutul nu suporta nici laptele matern, nici pe cel de vaca.

In this article

Join the Conversation