O fetiţă de 10 ani a trăit UN AN fără televizor, jocuri pe calculator şi aplicaţii de mobil

418 0
Siga a pus pariu cu mama ei că va putea supravieţui un an fără filme, televizor, jocuri şi aplicaţii de mobil, aşa cum făcuse şi ea, mai demult. 365 de zile au trecut încet, fără ca fetiţa să deschidă televizorul, să vadă filme acasă, la cinema sau la prietenii ei. YouTube, aplicaţiile fascinante pentru copii şi jocurile au fost interzise. Liza Katz, mama, i-a dat Sigăi şase cupoane a câte 10 minute pe care le putea încasa săptămânal pentru a profita de gadgeturile secolului 21.
 
Răsplata abstinenţei sale a fost pe măsură: 500 de dolari la sfârşitul celor 12 luni. Important era ca eleva de clasa a a patra să nu resimtă provocarea ca pe o obligaţie, să fie 100% dorinţa ei: „Nu voiam ca jena să joace un rol. Dacă Siga se răzgândea, nu era nicio problemă şi aş fi fost fericită că a încercat".
Nu a fost deloc uşor, îşi aminteşte mama ei: „În zilele în care era bolnavă a fost mai greu. Cine nu vrea să se uite la maratoane tv când nu merge la şcoală?". Oricând Siga putea să renunţe dar nu a făcut-o, demonstrând mamei că a înţeles însemnătatea recompenselor meritate.
 
În plus, în tot acest timp, Siga a putut să citească mult mai mult, să petreacă timp cu mama în bucătărie şi grădină, să coasă, să picteze şi să facă bijuterii împreună.
 

In this article

Join the Conversation