O sa-l iubesc si pe al doilea copil la fel?

667 0

Raspuns:

Copiii sunt atat de diferiti unul de altul, chiar daca sunt frati incat nu ai cum sa nu ii iubesti la fel de mult. Fiecare are ceva care te fascineaza, ceva deosebit, doar al lui. Asa ca nu-mi fac probleme. Sigur ii vei iubi. Ideea e ca nu faci al doilea copil pt el ci pentru ei.

Adica le oferi sansa de a se avea unul pe altul, de a fi frati, de a invata unul de la altul. Este o relatie extrem de importanta pentru dezvoltarea lor. Adesea vei vedea ca invata unul de la altul mai usor decat de la adulti. Crede ca e chiar bine sa ai al doilea copil pt ati diversifica atentia, in prezent risti datorita faptului ca il „divinizezi” pe copilul tau sa fii hiperprotectiva, sa il rasfeti exagerat, chiar sa-l sufoci cu afectiunea si astfel sa nu-l poti pregati sa fie independent.

Scopul tau este sa cresti un copil independent, sa ii dai uneltele si sa-l inveti sa se descurce, sa-l lasi sa-si asume responsabilitati, sa ia decizii, sa faca tot ceea ce poate sa faca. E important sa fii cel mai important suport pentru el dar nu sa-i controlezi viata sau sa faci lucruri in locul lui.

In this article

Join the Conversation