Obiceiuri de ingrijire interzise gravidelor

398 0

Iti este teama sa nu fie afectat si bebelusul. Iata 3 lucruri pe care nu le recomandam gravidelor.

Vopsirea parului si permanentul

Parul tau poate reactiona diferit la decolorant si vopsea in timpul sarcinii. Unii compusi din vopseaua de par se regasesc in urina, ceea ce inseamna ca sunt absorbiti si pot traversaa placenta.

De aceea, multi medici sunt rezervati in a da „unda verde” vopsirii parului in timpul sarcinii si mai ales in primul trimestru, atunci cand are loc formarea sistemului nervos al copilasului.

Ce poti face?

  • Incearca sa folosesti sampoane nuantatoare.
  • Foloseste o vopsea pe baza de ingrediente naturale si fara amoniac sau fa-ti suvite.

Substanta lor de baza, dihidroxiacetona, este absorbita prin piele si traverseaza placenta. De aceea, este recomandat sa amani folosirea autobronzantelor pana dupa ce nasti.

Cremele care contin retinol

Nu sunt indicate pentru ca iti aduc un surplus de vitamina A. Retinolul (vitamina A) il gasesti oricum in toate produsele de origine animala, in legumele si fructele verzi, galbene (lamai, grepfrut) si portocalii (morcovi, portocale, mango, papaya).

In timpul sarcinii, ai nevoie de vitamina A, dar excesul risca sa provoace malformatii ale sistemului nervos al copilasului.

Ce poti face?

  • Cremele bogate in retinol sau tratamentele pentru acnee pe baza de retinol trebuie intrerupte in timpul sarcinii. Intreaba-ti medicul inainte de a lua o decizie. Consuma alimente bogate in vitamina A, dar fara a exagera. Nu manca zilnic ficat sau morcovi. Nu lua suplimente de vitamina A decat daca medicul iti prescrie in mod special.

In this article

Join the Conversation