Orice impas financiar are o rezolvare

1907 0

Ce faci când afli că ești însărcinată, că totul decurge bine și că în curând vei fi mamă? Te-apuci să cheltui bani. Hăinuțe, biberoane, cădiță pentru baie, scutece, pat…și toate pentru noul membru al familiei ce urmează să vină. Bineînteles, lista poate continua dar nu am eu timp să le înșir pe toate.

Și uite așa am “aglomerat” noi casa, pregătiți pentru venirea pe lume a pruncului nostru. Mai aveam maxim 2 luni până să nasc. Casa părea pregătită pentru asta. Mai puțin noi… :)

Din lipsă de ocupație m-am apucat să citesc diferite forum-uri pentru mămici. Toate-și împărtășeau experiențele cu propriii copii. Sincer, mă cam speriau unele povești. Ba că nu apucă să mănânce o zi întreagă, ba că nu mai au timp să se îngrijească, ba că nu doarme copilul. Plânge mult, cu sau fără motiv. Și uite așa, din toate astea, am tras eu concluzia că un copil=stres. Mult stres.

Bineînțeles gândul că al meu va fi un sfânt mă făcea să fiu optimistă și să mă amuz, chiar, de cele citite pe internet. :)

Dar, din experiențele altor mămici, am mai aflat ce ne trebuie pentru copil. Sterilizator de biberoane, dacă nu alăptezi, dezumidificator (cică ar fi foarte util în camera copilului), produse de curățare care mai de care mai ecologice și scumpe. Tot felul de perne cu sâmburi de cireș pentru calmarea colicilor.

Toate adunate la un loc costă foarte mult. Oricât de mult te-ai pregăti din punct de vedere financiar, la un moment dat ramâi cu o gaură în buget. Pentru că toate astea trebuie luate toate odată.

Exact așa am procedat și noi. Am început să le cumpărăm din timp pentru că atunci când vine momentul sa le am pe toate în casă. Și chiar eram “la zi” cu toate, cu excepția căruciorului. Am zis că mai avem timp să-l luăm și, oricum, nu mai aveam bani până la salariul următor.

Doar că, am avut parte de o surpriză…nu pot să-i spun neplăcută… Copilul nostru nu a mai avut răbdare până la termen și a hotărât să se nască mai repede. Cam cu 2 luni…

Am avut ceva emoții, fiind prematur, dar, slavă Domnului, totul a fost în regulă. După 3 săptămâni de stat în incubator, în sfârșit, a venit momentul să plecăm și noi acasă.

Eram fericiți nevoie mare. :) Formula asta de 3 ne prindea tare bine. După vreo 3-4 zile de acomodare, ne-am hotărât să ieșim și noi afară. Când colo, ce să vezi, ne-am dat seama că noi nu avem cărucior.

  • Cum scoatem copilul afară? În ce?
  • Ei, lasă, dragă că-l țin eu în brațe.
  • Și mâine când tu ești la serviciu cine ține copilul în brațe?
  • ….
  • Exact!

La 3 săptămâni de la cezariană, nu prea ești în stare să plimbi copilul în brațe.

Bineînțeles că în secunda doi am plecat să-i cumpărăm copilului din dotare cărucior. Voiam unul care să conțină și landou pentru primele luni. Să aibă și parte sport care poate fi folosită după 6 luni. Și, musai, să fie unul rezistent. Și să aibă și copertină pentru ploaie. Ah, da, și plasa împotriva țânțarilor. Cer prea mult? :)

1259 de lei! Da, atât costa căruciorul pe care ni-l doream și pe care l-am găsit. Nici mult, nici puțin. Cu o excepție: aveam pregătiți, pentru această achiziție 700 de lei. Ce facem cu restul de bani? De unde-i luăm? Totuși, nu e o sumă atât de mică…aproape 600 de lei. Soțul meu, orgolios din fire, nu voia să ne împrumutăm de la rude sau prieteni. I-am zis că trebuie să găsească o soluție rapidă. Era clar că noi aveam nevoie de un credit rapid. Aveam copil, dar nu și cărucior. Așa că a intrat repede pe internet și a început să caute ce variante avem prntru un credit rapid.

La o căutare pe Google, ne-au apărut mai multe oferte așa că a trebuit să stăm să studiem cu atenție totul. O decizie ca asta nu poate fi luată în necunoștință de cauză. De fapt, ce ne trebuia nouă era un Credit Până la Salariu… cel al soțului meu. Eu intrasem deja pe îndemnizație creștere copil. Deci, nu ne trebuia un credit nici mare, nici pe o perioadă lungă. Așa că am găsit o ofertă de credit rapid ce putea fi luat pe maxim 35 de zile. Suma ce putea fi împrumutată era între 100 si 2000 de lei. Condiția principală pentru acest gen de credit rapid era să ai un cont bancar sau card. Condițiile pentru a accesa un astfel de credit sunt minime. 3 la număr dar de la care nu ai cum să te abați.

  1. Să ai 20 de ani împliniți.
  2. Să ai un venit minim de 700 de lei pe lună
  3. Să ai cont bancar sau card

Văzând toate aceste condiții, am realizat că este un credit accesibil. Și-l permite cam oricine, inclusiv noi. Însă nu am avut cum să nu remarc și numeroasele avantaje ale acestui credit rapid. În primul rând este un credit online 100%. Acesta se obține din fața calculatorului, tabletei sau telefonului mobil. Condiția principală este să ai conexiune la internet. Cererea, pentru a-l obține, se face online. Copia după buletin se trimite și ea pe mail sau prin fax. Ca să accesezi acest credit online nu trebuie să faci absolut niciun drum. Nu trebuie să mergi la vreun sediu sa depui acte, nu trebuie să te deplasezi undeva să-ți ridici banii. Aceștia îți intră direct în contul tău. Iar totul nu durează mai mult de 2 ore! Da, este un credit rapid. Extrem de rapid! Să completezi cererea și în 2 ore să-ți intre banii pe card, este mai bine decât ne puteam aștepta. Este fără giranți și fără garanții. Faptul că nu trebuie să aduci giranți înseamnă că este un credit discret, confidențial. Adică nu trebuie să spui nimănui de problema ta financiară. Referitor la garanții, bănuiesc, suma nefiind mare, adică până în 2000 de lei, nu ar fi nevoie de ele. Acest credit rapid este și flexibil. Poți lua orice sumă între 100 si 2000 de lei pe o perioadă de maxim 35 de zile. Tu îți alegi perioada de creditare și tot tu decizi ce sumă iei.

Da, pot spune că este și un credit convenabil. Plus că ai și o dobândă fixă. Aceasta este de 1.2% pe zi și nu se schimbă pe întreaga perioadă de creditare. Nu există alte comisioane. Nici de analiză dosar și nici măcar de rambursare anticipată. Ba, mai mult, dacă rambursezi creditul mai devreme de data scadentă stabilită, plătești mai puțin. Și, asta pentru că tu plătești dobânda pe câte zile ai luat creditul online. Dacă rambursezi mai devreme, plătești doar până în ziua în care achiți împrumutul. Iar toate aceste informații îți sunt furnizate încă înainte de-a semna contractul de împrumut. Știi de la început care este suma finală la scadență. Aceasta nu se va modifica decât dacă plătești tu creditul anticipat.

Adică vei plăti mai puțin.

După aflarea acestor informații cred că eram în masură să luăm o decizie finală. Am căutat cea mai bună variantă de credit rapid pentru noi și, am găsit-o. Trebuie să recunosc că termenul de “credit rapid” nu ne era tocmai unul străin. L-am mai auzit la prietenii noștri în nenumărate rânduri. Ei obișnuiau să facă acest gen de credit. Și ne tot spuneau cât de avantajos e și cât de rapid se obține. Au fost întotdeauna foarte mulțumiți. Iar acum, ne facem și noi intrarea în acest domeniu. Pe noi, cel mai mult ne încanta ideea să luăm un credit online. Nu era nevoie nici măcar să ne deplasăm la sediu, să aducem giranți sau să prezentăm garanții. Aveam și dobândă 0%, fiind la primul credit rapid. Iar banii ne intrau pe card în maxim 2 ore. Ce să zic, aveam multe avantaje. Motive să nu luăm un credit până la salariu nu aveam. Asa că am completat cererea online, lucru care nu ne-a luat mai mult de 10 minute. A aplicat soțul meu. I-au cerut o copie de pe buletin pe care a trebuit s-o trimită pe email. Cert este că am primit banii în 2 ore și, tot în aceeași zi am cumpărat și căruciorul.

Ca o concluzie despre acest credit online vă pot spune că nu este un credit pentru satisfacerea unor mofturi. Este unul destinat nevoilor urgente. Ceva ce nu suportă amânare.

O amendă, o factură pe care nu ai cum s-o amâni, o problemă la mașină (aici pot fi multe), sau ți se strică centrala termică. Poți sta fără apă caldă? Dar fără căldură? Nu poți. Asta e o problemă ce trebuie rezolvată rapid. Așa ceva nu ai cum să amâni. E clar că dacă aceste probleme te prind atunci când ai portofelul gol sau cu puțini bani în el, ai nevoie urgentă de bani. Nu ești adeptul împrumutului pe la rude sau prieteni sau chiar dacă ești, dar nu are nimeni acești bani, faci un credit rapid. Este simplu, rapid și convenabil.

In this article