Oua de Pasti. Ce beneficii au pentru sanatate „vedetele” acestor zile

453 0

Proteina completa

Pe langa traditia de a vopsi oua de Pasti, acestea reprezinta o bogata sursa de proteine, deloc de neglijat mai ales cand regimul impune alimentatie fara carne.
Oul este "proteina completa", continand toti aminoacizii esentiali (asa-numitele "caramizi" folosite de organism pentru producerea proteinelor) pe care organismul nu le poate produce singur.

Calitatea proteinelor din oua este atat de ridicata, incat este considerat "standardul de aur", acea proteina cu care sunt comparate toate celelalte. Pe drept cuvant, ouale reprezinta proteina completa de Pasti

De ce avem nevoie de proteine

Proteinele sunt moleculele de baza ale materiei vii, esentiale pentru sanatate, care contribuie la dezvoltarea normala a organismului (muschi, par, piele, organe interne). Daca ai aflat ce sunt proteinele inseamna ca stii ca ele au un rol important in imunitate, in cresterea si dezvoltarea bebelusului, ca stimuleaza lactatia, transporta sau stocheaza compusi chimici si ioni. Produsele alimentare bogate in proteine sunt, in special, cele provenite din regnul animal: lapte, oua, carne si peste. 

Oul in alimentatia bebelusului

Asa cum scriam intr-un articol dedicat acestui subiect, oul in alimentatia bebelusului, administrarea galbenusului de ou poate incepe din luna a saptea. Cum bebelusii alaptati la san vor manca alimente solide inca de prin luna a sasea, nu este prea devreme ca oul sa intre in alimentatia lor acum. Albusul este insa alergizant si trebuie dat incepand de la varsta de un an. 

In this article

Join the Conversation