(P) 5 porţii de legume, fructe sau suc de fructe 100% pentru viitoarele mămici

250 0

Iată câteva sfaturi practice care o vor ajuta pe tânăra mamă să crească imunitatea organismului său şi a copilului ei:

 
• Regimul alimentar al unei mame trebuie să fie bogat în fructe şi legume variate, care trebuie adăugate la fiecare masă. Tinerele mame pot bea, de asemenea, şi câte un pahar de suc 100% (200 ml).
 
• Fructele şi legumele sunt uşor de digerat şi conţin multe vitamine şi minerale esenţiale pentru tânăra mamă. Salatele proaspete, broccoli sau spanacul fiert sunt un mod excelent de diversificare a mesei de prânz, furnizând organismului energia, atât de necesară.
 
• Tinerele mame ar trebui să bea cât mai multe lichide corespunzătoare, ce influenţează în mod pozitiv procesul de alăptare. De aceea, merită ca mamele să aleagă sucuri 100% care dau varietate regimului lor alimentar, hidratându-le în acelaşi timp, organismul.
 
• Regimul alimentar al unui copil este o provocare nutriţională pentru fiecare tânără mamă. De multe ori,mamelor le este teamă să includă în alimentaţia copiilor mâncăruri sau băuturi noi, deoarece organismul micuţilor este extrem de delicat şi predispus la alergii. Mamele trebuie să reţină, totuşi, cât de important este să îi ofere celui mic vitaminele şi mineralele esenţiale.
 
• Este important ca mamele să diversifice regimul alimentar al copilului cu sucuri de fructe 100%. De la o vârstă fragedă, alimentaţia copilului ar trebui să fie bogată în legume, fructe şi sucuri 100% (copiilor care au mai puţin de 1 an li se pot da sucuri 100%,produse special pentru ei).

Se recomandă ca mamele să le dea copiilor sucuri 100% compuse dintr-un singur fruct pentru a putea observa mai bine o eventuală reacţie alergică -pentru un anumit fruct.
Un regim alimentar echilibrat al tinerei mame şi al copilului este garanţia succesului – alimentaţia adecvată a mamei îi întăreşte organismul şi o ajută la o recuperare rapidă după naştere, iar alimentaţia adecvată a copilului contribuie la dezvoltarea corespunzătoare a acestuia. 
 
Mai multe despre legume, fructe şi sucuri 100%  puteţi citi pe www.5pentrusanatate.ro

In this article

Join the Conversation