(P) A fi sau a nu fi … in premergator?

395 0

Evident, nu exista invingatori si nici invinsi. Fiecare copil reuseste sa faca primii pasi in ritmul lui. Unii la 9 luni, altii la mai bine de un an si ceva, unii prefera sa stea mai mult in patuturile pentru copii iar altii prefera patul parintiilor din dormitor  . Nu este o regula si nici nu este o problema daca se aduna cateva luni in plus la mersul de-a busilea. 

Unii parinti apeleaza la premergatoare pentru bebelusi pentru a il ajuta pe cel mic sa mearga mai repede. Aici, parerile sunt foarte impartite, unii parinti fiind pro, altii contra acestui accesoriu. Important  este, ca alegerea unui premergator sa fie facuta cu atentie, iar folosirea lui cu si mai mare grija.
 
Copilul, desi nu se va deplasa inca de prima data, se va obisnui cu pozitia de stat in picioare iar rotile premergatorului pot sta blocate pentru inceput. Multe astfel de premergatoare au si o varietate mare de jucarii ceea ce il transforma intr-un adevarat arsenal de joaca.
 
Pentru bebelusii care se apropie de varsta de 9-10 luni, sunt utile premergatoarele, incepand astfel sa  se deplaseaza. Aici trebuie insa mare atentie deoarece copilul se poate deplasa foarte repede dintr-un loc in altul. Trebuie luate masuri pentru a nu putea ajunge la scari sau usi periculoase si mai ales sa nu ajunga la obiecte fierbinti sau taioase. Uneori este util sa alegi un premergator foarte larg in partea de jos care nu permite trecerea dintr-o camera in alta.
 
Daca il cumperi foarte devreme, te poti orienta dupa un premergator cu inaltime ajustabila. Copilul tau va creste foarte mult de la 5-6 luni la 1 an cand poate cadea din acesta daca este foarte mic.
Totusi, premergatorul ar trebui vazut mai mult ca un obiect de joaca si nu ca un instrument esential in a-l invata pe cel mic sa mearga. Copilul, odata deprins cu pozitia verticala, trebuie sa invete sa isi pastreze echilibrul pentru a merge pe propriile picioare.
 
Powered by SEO monitor
 

In this article

Join the Conversation