(P) Always donează echipamente didactice către patru şcoli din România

356 0

 Creşterea calităţii procesului de învăţare este un prim pas în extinderea accesului la o educaţie completă pentru tineri. În România, chiar şi deprinderea noţiunilor de bază se dovedeşte dificilă pentru aproximativ 40% dintre adolescenţii de 15 ani, care întâmpină dificultăţi la citire (capacitatea de înţelegere a unui text), potrivit Raportului 2011 OECD/PISA, Ciclul de testare 2008-2009, publicat pe site-ul Centrului National PISA. Cei aproximativ 40% de elevi nu pot îndeplini condiţiile minime de înţelegere a unui paragraf scurt şi simplu din punct de vedere sintactic. Ei nu pot identifica ideea lui principală şi nu pot realiza o conexiune simplă între informaţia din text şi cunoştinţe obişnuite.

 
De-a lungul vieţii, lipsa noţiunilor de bază se traduce în dificultăţi în integrarea pe piaţa muncii şi asigurarea unui nivel de trai bun pentru propria persoană şi pentru familie. Şcoala este locul în care copiii încep să-şi contureze viitorul şi să exploreze posibilităţile pe care educaţia le oferă, astfel că lipsa accesului la anumite resurse educaţionale, cum ar fi laboratoare de ştiinţe exacte sau cărţi din programa şcolară, afectează semnificativ şansele acestora de a deprinde noţiunile esenţiale pentru dezvoltarea lor. 
 
Din convingerea că tinerii au nevoie de susţinere pentru a avea acces la o educaţie completă, Always, cu sprijinul MECTS, dă o mână de ajutor la creşterea calităţii procesului de învăţare în patru şcoli cu acces redus la resurse materiale, aflate în localităţile Ocolna (jud. Dolj), Moroieni (jud. Dâmboviţa), Valea Măcrişului (jud. Ialomiţa) şi Turda (jud. Tulcea). Materiale didactice, o bibliotecă şi rechizite, calculatoare şi un laborator de ştiinţe vor ajuta la construirea unui sistem care  le oferă elevilor acces la nenumăratele posibilităţi pe care le deschide un sistem educaţional de înaltă calitate. 
Pentru a afla mai multe informatii despre proiectele Always, intra pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/NoiFetele.
 

In this article

Join the Conversation