(P) De ce sa nu te temi de supraveghere video in casa ta

373 0

Atunci cand vorbesti de supraveghere video in casa ta exista o oarecare reticienta: daca altcineva ma poate spiona pe mine in casa mea, daca poate avea acces la informatii sau imagini foarte sensibile? 

Sistemele cu camere de supraveghere profesioniste sunt mult mai sigure chiar decat gadgeturile moderne care contin camere video cum ar fi laptopuri, tablete sau smartphone-uri.  Acestea din urma sunt aproape mereu conectate la internet fara screen-uri de securitate, iar un simplu virus le poate face vulnerabile.
 
Kiturile de securitate profesioniste, in primul rand, pot fi cu circuit inchis astfel incat sa nu poata fi accesate sub nicio forma din exterior, iar daca se doreste conectarea si accesarea camerelor video prin platforme web sau interfete speciale, accesul se face extrem de securizat, prin  parole de acces si de multe ori cu niveluri succesive de securitate. 
 
Foarte multe sisteme, chiar daca comunica cu mediul exterior, nu sunt construite pentru a transmite imagini sau inregistrari video, ci doar alerte prin SMS sau e-mail in functie de diverse evenimente cum ar fi deschiderea unei usi sau a unei ferestre ori detectarea miscarii in zone critice. imaginile sunt stocate pe hard diskuri de mare capacitate ce pot fi accesate doar din interiorul cladirii sau dintr-o anumita locatie si cu siguranta, pe baza de coduri de acces disponibile doar proprietarului.
 
Evident, riscuri exista, dar minime, iar beneficiile sunt cu mult mai mari. Un sistem de supraveghere al casei este ca un fel de polita de asigurare. Existenta sa te face sa te simti in siguranta, iar in cazul unui eveniment neplacut acesta isi face datoria. 
 
Sistemele de securitate si camerele de supraveghere au devenit tot mai sofisticate raspunzand unor nevoi diverse: de la supravegherea punctelor critice ale unei locuinte pana la supravegherea, daca este cazul, a persoanei care are grija de copilul tau atunci cand tu nu poti fi alaturi de el. Poti gasi numeroase oferte online, iar magazine precum UltraMaster.ro te ajuta sa gasesti ceea ce ai nevoie prin tutoriale, filme demonstrative sau personal instruit care stie ce sa iti recomande. Instalarea este extrem de simpla, kiturile de supraveghere venind gata configurate si preasamblate astfel incat tot ce trebuie sa faci este sa montezi camerele de supraveghere in cateva suruburi.
 

In this article

Join the Conversation