(P) De ce trebuie sa tineti cont atunci cand vreti sa cumparati un carucior pentru copii?

672 0

Printre diverse cumparaturi, haine sau alte articole de copii, alegerea unui carucior pentru bebelusi pare un lucru minor la prima vedere si chiar distractiv, dar in realitate ii pune in dificultate pe proaspetii parinti.

Orice magazin articole copii dispune de o gama extrem de variata de carucioare copii care iti da batai serioase de cap in alegerea produsului final. Culoarea, imprimeul, modelul, calitatea, siguranta, sunt doar cateva aspecte de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti un carucior pentru cel mic. 

Caruciorul ideal trebuie sa raspunda anumitor exigente, pe langa confort, acesta trebuie sa fie si sigur pentru copil, dar si solid sau usor de manevrat pentru parinti. Acesta trebuie sa foarte important sa fie realizat conform normelor de securitate.

Atunci cand vreti sa achizitionati un carucior, exista cateva lucruri pe care este esential sa le verificati inainte:

Copilul nu trebuie sa fie in pericol de a se taia sau rani la degete, accidente care se produc frecvent din cauza muchiilor taioase sau materialelor mult prea aspre folosite la realizarea caruciorului.

Copilul nu trebuie sa poata scoate elementele detasabile din carucior sau sa se desprinda singur din hamurile de siguranta.

Un carucior ideal trebuie sa fie dotat cu o frana foarte buna, iar scaunul sa fie ergonomic, reglabil in functie de activitatea si cresterea in varsta. Daca are un sistem de pliere, cel mic sa nu il poata actiona atunci cand se afla in carucior.

Caruciorul trebuie sa fie usor manevrabil de catre parinti, usor condus cu o singura mana si pliabil, respective depliabil cu mana libera. El trebuie sa fie prevazut cu suspensii reglabile si maleabile si cu roti de o marime suficienta pentru un rulaj armonios si fara zgaltaituri.

In this article

Join the Conversation