(P) Duminică avem program: Citim în iarbă, în Herăstrău.

1214 0

Ne vedem în zona Roata Mare la evenimentul Citim în iarbă.

Intrarea este liberă, dar trebuie îndeplinite două condiţii pentru a putea participa: să vă placă să citiţi şi să iubiţi natura.

“Ne dorim să îi învăţăm pe copii bucuria lecturii – indiferent dacă poveştile sunt citite de pe cărţi sau de tablete. Iar lectura în familie în aer liber e un mod plăcut de a petrece o zi de duminică” spune Laura Ivăncioiu, din partea agenţiei de PR DECI SE POATE, organizatorul evenimentului.
 
Evenimentul se întinde pe durata întregii zile, de la 10.00 la 20.00, şi cuprinde o serie de activităţi:
  • De la 11.00 la 20.00 – Expoziţie de cărţi realizate de copiii de la Grădiniţa Bambi şi Şcoala Step by Step 
  • De la 11.00 la 12.00 – Publishing Party. Copiii de clasa I Step by Step sărbătoresc ultimele lor creaţii, inspiraţi de o călătorie în lumea poveştilor lui Ion Creangă, a fraţilor Grimm şi a lui H. Ch. Andrersen
  • De la 11.00 la 12.30 şi de la 17.00 la 18.00 – Grădiniţa Bambi face Ateliere pentru copii. Ei pot colora, desena, realiza măşti sau marionete inspirate din cărţile citite
  • De la 12.00 la 15.00 – Atelierul de siguranţă pe internet, la care sunt invitaţi nu numai copiii, ci şi părinţii – Orange România şi Salvaţi Copiii
  • De la 15.00 – Schimb de Cărţi Bucureşti, eveniment organizat de bookblog.ro. Schimbul de cărţi nu este obligatoriu (puteţi participa fără să aduceţi o carte la schimb) şi nici permanent (vă puteţi retrage cărţile din circuitul Schimb de Cărţi atunci când doriţi) 
  •  De la 16.00 la 18.00 – Atelier digital de poveşti şi desene organizat de Orange România. Scriitoarea Adina Rosetti va citi copiilor poveşti pe care aceştia le vor putea urmări pe tablete. Împreună cu Cristiana Radu, artist plastic, şi voluntarii Orange, cei mici vor desena pe tablete personajele preferate din poveşti. 
  •  De la 18.00, Teatrul Zurli vine cu spectacolul “Zâna Măseluţă şi Caria”, recomandat copiilor între 2-7 ani

Europa FM susţine evenimentul şi vine cu Colţul de lectură Europa FM,
 un spaţiu special amenajat, în care cei mici împreună cu părinţii lor pot petrece câteva ore plăcute, la iarbă verde, în compania cărţilor.
 
La Roche-Posay va aduce cărţi cu activităţi pentru copii. Helios şi Helia sunt două personaje care îi învaţă pe copii cum să se protejeze de soare, ce sunt razele UVA şi UVB, cum să îşi îngrijească pielea etc. Cei care citesc pot primi o brăţară-ceas care arată gradul de intensitate al razelor UV, astfel încât să îşi aleagă locul perfect pentru citit: la soare sau la umbră.
 
„Banca Românească se gândeşte la viitorul copiilor. Angajaţii noştri sunt pregătiţi să consilieze oricând părinţii pentru ca aceştia să le poată asigura copiilor protecţie şi confort financiar”, declară reprezentanţii Băncii Româneşti.
“Copiii învaţă oriunde şi oricând, învaţă de la părinţi, învaţă de la prieteni şi învaţă din poveştile pe care le citesc. Este important ca părinţii să fie alături de ei şi să îi ghideze, oferindu-le cărţile potrivite pentru fiecare etapă a dezvoltării lor. Echipa Salvaţi Copiii va fi alături de familiile care vor alege să îşi petreacă sfârşitul de săptămână într-un cadru destins şi vom discuta despre beneficiile comunicării deschise cu copiii şi despre interpretarea pe care aceştia o dau poveştirilor şi experienţelor de zi cu zi.” spune  Georgiana Roşculeţ, Coordonator activităţi educaţionale Sigur.Info
 

In this article

Join the Conversation