(P) Fapte bune înainte de Sărbători

555 0

Joi, 28 noiembrie 2013, ora 13:00, în cadrul Muzeului Ţăranului Român, sala Horia Bernea, Asociaţia Casiopeea a organizat ceremonia de înmânare proteze mamare, eveniment ce a marcat încă un an de proiecte de succes în bătălia cu o boală nemiloasă, care afectează sute de mii de femei în fiecare an, cancerul de sân.

Marşul şi Crosul Casiopeea împotriva cancerului la sân este cel mai important eveniment anual organizat de către Asociaţia Casiopeea, în cadrul căruia se întâlnesc toate forţele implicate în această cauză caritabilă. Cei aproape 3000 de participanţi de la crosul din acest an au contribuit la strângerea de fonduri pentru achiziţionarea protezelor mamare ce au fost oferite în cadrul evenimentului de ieri.

Alături de principalii sponsori şi parteneri, GDF SUEZ Energy România, VEOLIA ENVIRONNEMENT, Decathlon Romania, Renault, GSK, LAFARGE, Banca Italo Romena, Michelin, Arta Grafica, Carrefour, Hellenic Coca Cola, Groupama Asigurări, Cora, ERKA Synergy Communication şi al partenerului de prevenţie – Clinicile Anima, Asociatia Casiopeea şi-a arătat sprijinul faţă de femeile care se luptă şi înving această boală, oferindu-le 300 de proteze mamare externe. Ajutorul direct pe care l-au primit aceste femei este cea mai eficientă cale de a transforma o poveste tristă într-una cu final fericit.

Beneficiarii acestor donaţii nu sunt doar femeile afectate de această boala, ci şi familiile lor şi întreaga societate. În afara efectelor fizice pe care o operaţie de mastectomie le are asupra unei femei, nici aspectul psihic  nu poate fi ignorant, iar corecţia estetică de care beneficiază reprezintă întoarcerea la o stare de normalitate şi de bine pentru fiecare dintre femeile care au învins boala. Acestei cauze nobile i s-au alăturat şi vedete precum Monica Davidescu, Medeea Marinescu, Florentina Opriş, Corina Ungureanu şi Laura Badea pentru a trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte prevenţia cancerului la san şi pentru a marca un moment fericit în lupta cu această maladie.

In this article

Join the Conversation