(P) Jucariile bilingve, un potential extraordinar pentru copii

532 0

Prin joaca, totul se invata mult mai usor

 • In primele luni de viata, copilul invata cu foarte mare usurinta sunete vocale, chiar daca acestea apartin unei limbi, alta decat cea materna. Alegand o jucarie bilingva, aceasta abilitate  poate fi amplificata.
 • De fapt, prin joaca, copiii se distreaza si se familiarizeaza cu sunetele specifice limbilor straine, prin intermediul unor experiente placute care le dezvolta abilitatile lingvistice, cognitive, psihomotorii si creative.
De ce o limba straina inca din primele luni de viata 
 • Specialistii recomanda introducerea unei limbi straine in activitatile copiilor cat mai devreme cu putinta, astfel incat, in viitor, li se va parea mult mai natural si mai simplu sa o invete.
 • Din acest motiv, Chicco, avand sustinerea psihologilor si pedagogilor din cadrul centrului sau de cercetare, Observatorul Chicco, a creat o gama completa de jucarii bilingve, care ajuta la dezvoltarea lingvistica specifica fiecarei grupe de varsta.

Limbajul si inteligenta emotionala 
 • La varsta de 6 luni, copilul este capabil sa se manifeste prin intermediul unei alte forme de limbaj, constand mai mult din gesturi si anumite expresii, acestea fiind legate mai mult de sfera emotionala.
 • Jucarie Chicco Leu vorbitor sau Panda vorbitor – sunt destinate momentelor speciale ale zilei: masa si somn. Butonul pozitionat pe burtica jucariilor activeaza o serie de cantece, efecte sonore si vizuale, precum si 14 fraze specifice momentului zilei.
Limbajul si miscarea 
 • In jurul varstei de 9 luni, copilul invata sa lege si sa repete silabele intre ele. De asemenea, in aceasta perioada copilul incepe sa mearga de-abusilea si capata anumite afinitati pentru jucarii care il ajuta in micile lui explorari. 
 • Descopera primele cuvinte, primele miscari: Chicco Dragonul vorbitor – prin apasarea butoanelor colorate dispuse pe suprafata jucariei, copilul va invata primele sale cuvinte intr-un mod amuzant. 
Limbajul si mimetismul * (reproducere mecanica a gesturilor si atitudinilor cuiva)
 • La varsta de 12 luni, copilul este capabil sa rosteasca primele sale cuvinte, asociindu-le cu sensul acestora. Este momentul in care ii place sa observe si sa imite activitatile adultilor. De asemenea, poate recunoaste si denumi o serie de obiecte.
 • Cu ajutorul jucariei Chicco “Bucatarie vorbitoare”, copilul imita gesturile mamei si descopera o multitudine de cuvinte noi care au legatura cu activitatile desfasurate in bucatarie. 
 • Jucaria Chicco “Tamplarul vorbitor” este de fapt un banc de lucru dotat cu unelte specifice meseriei de tamplar. Cu ajutorul acestora, pe de o parte, copilul isi dezvolta imaginatia si creativitatea, iar pe de alta parte invata denumirile uneltelor, functionalitatile si sunetele produse de acestea.
Limbajul si imaginatia 
 • Dupa varsta de 1 an si jumatate, vocabularul copilului se imbogateste cu noi cuvinte, pe zi ce trece. Vei observa ca incepe sa-i placa sa-si imagineze si sa inventeze povesti si chiar va avea primele tentative de a le istorisi. 
 • Jucarie Chicco “Telefon cu animale” – cu ajutorul acestei jucarii copilul invata: Cifrele de la 0 la 10, formule specifice conversatiei telefonice, denumirile anumitor animale si sunetele lor specifice, 10 tipuri de sonerii si melodii. 
Limbajul si interactiunea 

 • La varsta de 2 ani, copilul este deja capabil sa formuleze in mod coerent primele propozitii
  si dobandeste abilitatile cognitive si motorii necesare pentru a interacationa cu jucariile mai complexe, chiar daca acestea “vorbesc” intr-o alta limba decat cea materna. 
 • Jucarie bilingva Chicco “Laptop vorbitor” (franceza/engleza) cu ecran LCD si  trei nivele de joc.  Tastatura complexa familiarizeaza copiii cu alfabetul, formele geometrice, cuvintele si cifrele de la 1 la 10. Cu ajutorul mouse-ului, se activeaza 4 jocuri distincte, iar prin apasarea butonului cu nota muzicala se declanseaza diverse melodii. 
Limbajul si creativitatea 
 • In jurul varstei de 3 ani, copilul incepe sa comunice cu lumea din jurul, fiind capabil sa sustina propriile discursuri, sa cante si sa-si exprime creativitatea prin intermediul muzicii. 

 • Chicco Mister DJ
  este un adevarat prieten, cu ajutorul sau copilul putand explora lumea distractiva a ceea ce cunoastem sub denumirea de “karaoke”. Jucaria il ajuta sa cante si sa-si inregistreze vocea. Datorita ecranul tip LCD, copilul invata alfabetul, instrumentele muzicale, fonetica, cantece Pop, Rock, Reggae
Vino in magazinele Chicco sau pe www.chicco.ro si descopera minunata lume a jucariilor.
 

 

In this article

Join the Conversation