(P) La orice varsta este frumos si util sa construiesti

430 0

Este greu sa spui ce jucarie este mai buna pentru copilul tau sau care sunt cele mai bune criterii pentru a alege jocuri pentru copii. Fiecare tip de joc sau jucarie are o contributie in a dezvolta anumite abilitati: de a avea grija de o papusa, de a manevra o masinuta sau de a invata sunetele unui catel de plus care stie sa latre. Totusi, sunt anumite jocuri si jucarii care nu ar trebui sa lipseasca din arsenalul complex al unui copil deoarece se dovesc utile prin multitudinea de abilitati pe care le dezvolta si, ce-i mai important, sunt potrivite pentru mai multe categorii de varsta.

 
Este vorba de setul de constructie LEGO® care, desi extrem de simplu ca si concept, este extrem de ingenios si  ofera infinite posibilitati de a fi folosit, dar mai ales, aduce numeroase plusuri in dezvoltarea unui copil. 
In primul rand, un astfel de joc starneste creativitatea. Atunci cand intri in lumea celebrelor jocuri LEGO®, posibilitatile sunt infinite. Nu exista reguli si copilul poate construi dupa propria imaginatie si mai mult, poate incerca mereu noi forme si noi moduri de imbinare, creand lumi noi.
 
Seturile de constructie LEGO® il invata pe copil sa stapaneasca cele 3 dimensiuni si mai ales sa gandeasca intr-un mod nou, constructiv. Chiar daca cel mic are la dispozitie o gramada de jucarii, marea majoritate au o anumita forma ce nu poate fi schimbata. Cu un set de constructie LEGO®, copilul invata cum poate controla formele si cum poate crea ceva util si cu sens incepand de la simple cuburi sau piese.  

Pentru copii foarte mici, jocul cu caramizi care se prind una de alta dezvolta capacitatile motrice. Copilul invata cum sa manuiasca obiectele si sa le intoarca pentru a le potrivi in locul corect. Totodata, invata culorile si asocierea dintre acestea, iar la varste ceva mai mari, setul de constructie LEGO® poate fi chiar o prima baza a inclinatiilor catre design prin incercarea de a cosntrui nu la intamplare, ci frumos si durabil.
 
Seturile de constructie LEGO® aparute in ultimii ani pe piata nu se limiteaza doar la celebrele caramizi, ci se apropie cumva de ideea unui puzzle tridimensional astfel incat copilul capata un scop si invata cum sa il atinga prin celebra metoda de a invata din erori – trial and error- potrivind piesele pana cand ajunge la ceva concret.
 
Setul de constructie LEGO® dezvolta puterea de a rezolva probleme si creste increderea in sine. Si cum altfel poti fi, in afara de foarte mandru, atunci cand ai reusit sa construiesti un imens castel sau camion din bucatele mici de plastic sau lemn.
 
Nu in ultimul rand, setul de constructie LEGO® este extrem de distractiv si chiar si cei mari se vad, de multe ori, prinsi in magica lume LEGO®. 
 
Powered by SEO monitor
 

In this article

Join the Conversation