(P) Masinutele electrice il stimuleaza pe copil sa se joace in aer liber

540 0

Sedentarismul este una dintre cele mai mari probleme actuale care pot afecta dezvoltarea armonioasa a copilului. 

Televizorul, tableta, noile generatii de telefoane par sa fie mult mai atractive pentru copiii zilelor noastre decat joaca si activitatile in aer liber. Desigur, daca se uita la televizor sau se joaca pe tableta ori telefon inseamna ca ai si tu putina liniste si iti poti termina treaba. Dar nu trece cu vederea urmatorul lucru: in scurt timp, aceste momente vor deveni obiceiuri, copilul o sa vrea sa-si petreaca tot mai mult timp – pana la cateva ore – in fata ecranelor  si  va deveni sedentar. Iar de aici pana la problemele cu greutatea, cu sanatatea si comunicarea nu mai este decat un pas. 
 
Ce este de facut? Ajuta-ti copilul sa redescopere placerea de a se juca in aer liber, ofera-i jucarii interesante, fa-l sa-si doreasca din tot sufletul ca aceasta distractie sa nu se termine niciodata.  
 
O masinuta electrica este o jucarie care cu siguranta il va face fericit. Intr-un magazin masinute electrice sunt foarte multe modele, dintre care vei gasi, fara indoiala, una pe gustul fetitei sau al baietelului tau. Copilul tau va fi foarte incantat sa poate conduce un supermodel de masina care seamana leit cu unul adevarat. Pentru ca sunt copii fidele ale marcilor de masini adevarate, ele includ pedale, volan, schimbator de viteze dar si multe alte accesorii care se gasesc in masina unui adult.
 
Cand achizitionezi o masinuta electrica, lasa-l pe copilul tau s-o aleaga pe cea pe care si-o doreste, pastrand insa vigilenta la caracteristicile ce tin de siguranta si confort. 
 
Rotile trebuie sa fie stabile astfel incat sa nu permita rasturnarea masinutei si sa fie confectionate dintr-un material care nu scoate zgomot.
 
Intereseaza-te ce viteza poate atinge.
 
Centura de siguranta nu trebuie sa permita copilului sa cada in cazul unui accident. 
 
Daca nu esti inca sigur de veleitatile de sofer ale micutului tau, alege un model de masinuta electrica cu telecomanda, cu ajutorul careia poti ghida chiar tu masina
 
Diferitele accesorii pe care le contine fiecare masinuta vor face din plimbare o adevarata aventura si vor reusi sa intretina distractia pe timp indelungat. Micul sofer poate sa manuiasca volanul ca “un om mare” si acest lucru il ajuta si il pregateste deja pentu momentul in care va avea o masina adevarata.  
 

In this article

Join the Conversation