(P) O bicicleta de calitate, o investitie buna in dezvoltarea copilului dumneavoastra

452 0

Pe langa asigurarea unei bune dispozitii si un plus de relaxare, este si o excelenta modalitate pentru miscare sanatoasa pentru cel mic. Exista insa o serie de idei si sfaturi pe care orice parinte trebuie sa le cunoasca atunci cand achizitioneaza o bicicleta. 

Multi parinti oscileaza adesea intre a cumpara o bicicleta ieftina si una de calitate, dar mai scumpa. De cele mai multe ori, siguranta copilului este pusa in pericol in timpul mersului cu bicicleta, iar pistele speciale si spatiile dedicate biciclistilor sunt destul de putine in Romania. Si chiar si cele deja existente sunt periculoase. 

Beneficiile deja cunoscute pentru biciclete copii sunt: ajuta la miscarea fizica; copilul respira aer curat si isi imbunatateste functiile pulmonare; isi dezvolta sociabilitatea si se integreaza mai usor in comunitate; invata sa fie independent
(capata un simt al autonomiei); invata sa fie mai responsabili. 
 
Primul lucru la care trebuie sa va ganditi cand alegeti o bicicleta pentru copilul dumneavoastra este sa fie pentru inaltimea lui. Acestea se aleg in functie de diametrul pe care il are roata, de inaltimea si varsta copilului. 
Inainte de a o plati, pune-l pe copil sa o testeze. Acest lucru va face decizia de a o cumpara mai usoara. Vezi daca se poate urca usor pe ea, daca o poate conduce fara efort si daca se simte confortabil pe ea. Este foarte important ca sa poata atinge pedalele cu talpa intreaga, nu doar cu varfurile picioarelor.
 
Bicicleta trebuie sa fie aleasa cu frana adecvata varstei lui, aceasta fiind elementul de siguranta cel mai important atunci cand copilul este in miscare. Cei mici au nevoie de o frana care se pune din pedala, prin apasarea inapoi a pedalei, iar pe masura ce cresc si invata sa mearga mai bine si vor reusi sa stapaneasca mai bine coordonarea mana-ochi, pot trece la frana de mana. 
 
Ventum Kids dispune de o varietate de articole pentru copii la preturi avantajoase si o calitate superioara. Cele mai noi si mai bune modele de biciclete, triciclete, trotinete, jucarii de exterior, articole de igiena, jucarii de plus, jocuri PC sau playstation si multe altele. 
 
 

In this article

Join the Conversation