(P) Savoarea adevărată a roşiilor

381 0

Bogăţia pământului şi căldura soarelui s-au combinat pentru a ne oferi un fruct unic. Gustoase şi îmbietoare, roşiile au un conţinut redus în calorii şi sunt bogate în substanţe nutritive. Sunt alcătuite în principal din licopen, care este semnalat de culoarea roşu aprins şi este cunoscut pentru a fi extrem de nutritiv. Antioxidanţii îşi păstrează proprietăţile chiar şi după procesul de preparare. De fapt, gătite le face mai puternice. Licopenul este disponibil în cantităţi mari chiar şi în concentratul de roşii.

Licopenul este o substanţă care este mai bine absorbită atunci când este consumat cu grăsimi: se toarnă puţin ulei în sosul gătit pentru a-i oferi mai multă savoare şi pentru a prepara un fel de elixir pentru o viaţă lungă. Dar magia roşiilor nu se opreşte aici. Acest fruct este o sursă excelentă de vitamine A, C şi de săruri minerale, cum ar fi potasiu. Încercaţi-le în toate preparatele.

Mutti este una din cele mai vechi afaceri de familie din zona Parma – Italia. Fondata în 1899, Mutti a “revoluţionat “ de-a lungul timpului consumul de roşii: în 1951, Ugo Mutti lansează ideea pastei de roşii la tub, o idee foarte simplă, dar foarte practică. În 1971, Ugo Mutti a patentat o altă inovaţie: roşiile tocate mărunt, adică pulpa de roşii – produs gata de utilizat, realizat din roşiile curăţate, tăiate în bucăţi mici. Reţeta originală rămâne în continuare un secret păstrat în familie.

În 1999, Mutti devine prima companie care-şi certifică produsele cu “Certification of Integrated Production“, iar în 2002, îşi certifică produsele cu “100% Pomodoro Italiano Certificato“, pentru a-şi evidenţia calitatea materiei prime şi controlul asupra producţiei.

Cu roşiile şi sosurile/preparatele Mutti, savoarea şi sănătatea merg mână în mână.

 

In this article

Join the Conversation