(P) Solutii la indemana pentru intarirea imunitatii copiilor

372 0

E cunoscut faptul ca un copil mic are o imunitate mai scazuta decat unul care a trecut, sa spunem, de 7 ani. Cu toate acestea, copiii mai mici sau mai mari care se reintorc in comunitati numeroase, precum salile de clasa sau de gradinita, au nevoie de o atentie sporita din partea parintilor, intrucat ei sunt expusi intr-un mediu diferit fata de cel cu care s-au obisnuit deja in casa.

Iata 3 modalitati prin care parintii pot intari sistemul imunitar al copiilor:

Hrana este foarte importanta. Vitaminele si mineralele din fructele si legumele de sezon ar trebui sa nu lipseasca de la nicio masa. Renuntati la mancarea cumparata deja gatita si indreptati-va atentia catre raioanele cu legume si fructe romanesti din supermarket-uri care va vor da o “mana de ajutor” in bucatarie.
 
Sportul, plimbarile in natura, jocurile libere fac minuni pentru copii. Este cunoscut faptul ca activitatea fizica stimuleaza circulatia sangelui si deci celulele sistemului imunitar. Lasati copiii sa se joace in libertate si pentru a scapa de grija microbilor e recomandat sa aveti la indemana gelul antibacterian Igienol. Chiar daca nu aveti nicio sursa de apa in apropiere, cateva picaturi de gel antibacterian asigura protectie de durata impotriva bacteriilor pentru manutele celor mici.
 
Odihna este extrem de importanta. Pe langa faptul ca un program fix si corect de odihna intareste sistemul imunitar, cercetatorii din Marea Britanie spun ca, in timp, copiii care au un program fix de somn se pot concentra mai bine. Studiul a fost realizat cu ajutorul a 11.000 de copii cu varsta de 3, 5 si 7 ani, iar la finalul cercetarii specialistii au concluzionat ca cei mici care au avut un program fix de odihna au finalizat testele cu rezultate mult mai bune. 
 
Pe langa o alimentatie potrivita, sport si un program corect de odihna adaugam, desigur, igiena corespunzatoare. Regula este simpla: lasati copiii sa se joace in voie, liberi, pentru a descoperi si a invata, a empatiza si a-si face prieteni, dar explicati-le ca trebuie sa se spele pe maini cat mai des. Sapunurile solide si lichide Igienol asigura nu doar curatarea murdariei, ci si protejarea manutelor copiilor impotriva bacteriilor, pentru o copilarie fara griji si un sistem imunitar puternic.
 

//<![CDATA[
_gde_pmkqgxeqrx = new Image(1,1);
_gde_pmkqgxeqrx.src='http://gdero.hit.gemius.pl/_'+(new Date()).getTime()+'/redot.gif?id=zD6VVjg5rZiJLivJL60iYXXW7J9Z6ISNOUH_qwCD1S3.A7/fastid=kstzkwcixactzseqftrhnjultfni/stparam=pmkqgxeqrx';
if (typeof(_gde_inscreen_dwell) == 'undefined')
_gde_inscreen_dwell={};
_gde_inscreen_dwell['_gde_isndwl_mnrgkuoubs']='http://gdero.hit.gemius.pl/_[TIMESTAMP]/redot.gif?id=zD6VVjg5rZiJLivJL60iYXXW7J9Z6ISNOUH_qwCD1S3.A7/stparam=mnrgkuoubs';
document.write('‘);
document.write(”);
//]]>

In this article

Join the Conversation