(P) UNICEF lanseaza un videoclip interactiv pentru a sustine campania globala #STOPviolentei

410 0

 Violenţa se poate ascunde acolo unde nu te aştepţi. Chiar şi în tine este mesajul videoclipului interactiv prin care se atrage atenţia asupra formelor de violenţă ignorate sau tolerate la nivel social.  

“Din păcate, violenţa rămâne un subiect tabu, acceptat în mod tacit. Dacă alegem să nu facem nimic, copiii înţeleg că violenţa este parte din viaţa lor, iar acest lucru este inacceptabil. Violenţa verbală este cel mai puţin conştientizată, deşi efectele sunt nocive pentru copil şi îl afectează pe termen lung”, a declarat Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF în România. 
 
Deşi este un fenomen foarte răspândit în România, violenţa rămâne invizibilă sau, şi mai rău, este considerată un fapt uzual, 60% din populaţie tolerânmentul violent în cadrul familiei (2012, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Strategia naţională pentru prevenirea şi combaterea fenomenului violenţei în familie).
 
Problema principală în depistarea, reducerea şi prevenirea violenţei asupra copiilor este dată de faptul că majoritatea oamenilor nu conştientizează consecinţele grave pe care anumite gesturi, aparent inofensive, precum tonul ridicat sau chiar indiferenţa, le pot avea asupra copilului. 
 
Piesa de pe fundalul videoclipului a fost creată de artistul german Nils Frahm şi se numeşte Hammers. Regizorul videoclipului este Andreea Păduraru, iar casa de producţie Saga Film. Conceptul a fost realizat de Lowe&Partners.
 
Videoclipul piesei Hammers va fi difuzat pe posturile de televiziune muzicale într-o versiune noninteractivă, dar pentru a experimenta mesajul campaniei la cel mai puternic nivel, vă invităm să accesaţi linkul.
 
În cadrul campaniei globale #STOPviolentei, UNICEF a creat o serie de videoclipuri pentru piese donate de artişti internaţionali, iar materialul lansat azi în România se alătură celor din Paraguay, Tanzania, Liberia şi Pacific. 
 
UNICEF România desfăşoară o campanie de trei ani, cu scopul de a atrage atenţia asupra violenţei asupra copilului, susţinută de intervenţii de mobilizare comunitară la nivel local.
 
Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm vizitaţi pagina www.unicef.ro.
 

 

In this article

Join the Conversation