Pastilele de slabit va pot imbolnavi grav!

405 0

„Vrei sa slabesti si sa arati ca o vedeta? Noi va garantam ca scapati de 10 kg in cateva zile”, anunta zeci de pagini pe Internet. Si farmaciile sunt pline ochi cu fel de fel de produse „de slabit”, care se vand fara reteta prescrisa de medicul specialist. Administratia pentru Alimentatie si Medicamente (FDA) din SUA a identificat peste 12 produse de slabit ce contin substante nedeclarate de producatori, dar care pot afecta grav sanatatea.

Sibutramin, fenitoin si fenolftaleina sunt doar trei dintre substantele care pot provoca hipertensiune, palpitatii, infarct sau accident vascular cerebral. De regula, produsele de slabit se cumpara fara avizul medicului. Situatia este foarte grava, intrucat multi dintre acesti producatori, majoritatea din China, anunta stocuri de 50 milioane de flacoane pe an, pentru fiecare produs. La acestea, se adauga si falsurile.

„Am aflat de aceste pastile de la o colega. Ea m-a ajutat sa le procur de la o prietena de-a sa, care a facut comanda prin Internet. Eram fericita ca am obtinut aceste pastile. Numai ca, la numai trei ore de la prima pastila inghitita, am simtit un gust de metal in gura.

A fost groaznic! Este adevarat, senzatia de foame disparuse complet. Nu puteam manca si nici macar nu puteam bea ceva. Dupa trei zile, starea mea s-a agravat. Aveam senzatia ca plutesc. Parca eram drogata! Am hotarat sa renunt la pastile, pentru ca nu imi mai puteam controla reactiile si sa ma concentrez.

O colega a renuntat la aceste pastile dupa prima tableta. I se facuse rau si avea stari de lesin. Un coleg de-al meu a cazut la pat trei zile, dupa prima pastila”, ne-a declarat Andreea Radu, din cartierul Pajura.

In this article

Join the Conversation