Penny norocos de argint pentru bebelusii britanici nascuti in aceeasi zi cu copilasul cuplului princiar William si Kate

767 0

Casa regala a Marii Britanii este in mare sarbatoare si se pregateste sa-si intampine noul membru asa cum se cuvine: bebelusul cuplului princiar  William – Kate  trebuie sa nasca la jumatatea acestei luni sau chiar mai devreme. Acesta este cel de-al treilea in linia de succesiune la tronul Marii Britanii.

Cu aceasta fericita ocazie Casa Regala a anuntat ca bebelusii britanici care se vor naste in aceeasi zi cu copilul printului William si al Ducesei de Cambridge vor primi un cadou regal, sub forma unui penny "norocos" de argint, informeaza Associated Press.

Conform folclorului traditional britanic, oferirea unui penny de argint unui nou-nascut este o frumoasa urare de noroc si sanatate.

Royal Mint (Monetaria Britanica) a anuntat ca a bătut 2.013 monede de argint, pe care este ilustrat scutul din stema regala. Shane Bissett, directorul departamentului pentru monede comemorative de la Royal Mint a declarat ca, prin acest gest simbolic, institutia britanica doreste sa imparta bucuria evenimentului regal cu "mamele si tatii din intreaga tara".
 

In this article

Join the Conversation