Pentru mama cinefile: 3 propuneri de weekend

677 0

 Pentru acest weekend iti propunem trei filme care tocmai au premiera in cinematografe. Ce preferi, un film 3D, o comedie romantica sau un film dramatic, cu tematica biblica si  efecte speciale de exceptie?

Tarzan 3D

Un grup de maimute curioase il adopta pe micul Tarzan, singurul supravietuitor al unui accident aviatic, in care si-au pierdut viata parintii sai. Baietelul creste alaturi de animalele salbatice, invata sa se comporte asemenea lor si uita de existenta sau normele sociale ale oamenilor.

10 ani mai tarziu, Tarzan o intalneste pe frumoasa si curajoasa Jane Porter, de care se indragosteste imediat. Insa curand, el va intelege de ce animalele au dreptate sa se teama de oameni. Ca sa-si salveze familia si femeia iubita, Tarzan va trebui sa se foloseasca atat de atuurile dobandite in jungla, cat si de cele mostenite de la adevaratii sai parinti.

Istoria lui Tarzan
Primele foiletoane „Tarzan din neamul maimutelor” au fost publicate in anii 1912 si 1913, iar in anul urmator a aparut cartea. In ianuarie, 1929, a aparut prima banda desenata „Tarzan”, ilustrata de Hal Foster („Prince Valiant”). De atunci pana in prezent, nenumarati maestri au fost inspirati de regele junglei, printre care Burne Hogarth si legendarul Frank Frazetta. 

Prima ecranizare a fost lansata in 1918, avandu-l pe Elmo Lincoln in rolul principal. De atunci, s-au realizat in jur de 90 de ecranizari, inclusiv seriale de televiziune. Nu putem uita filmele clasice cu actorii Johnny Weissmuller si Maureen O’Sullivan, care au aparut pe marele ecran in rolurile lui Tarzan si Jane. Pana in anul 1948, Weissmuller a interpretat rolul regelui junglei in 12 filme. In primul film s-a consacrat ragetul bine cunoscut al lui Tarzan (vezi VIDEO).
 

Lex Barker (cinci filme intre 1949-1953), Gordon Scott (sase filme intre 1955-1960 si prima ecranizare color), si Ron Ely (actor in serialele difuzate in anii ’60) sunt printre cei mai cunoscuti actori care au calcat pe urmele lui Weissmuller. Povestea lui Tarzan a supravietuit de- a lungul deceniilor datorita interpretarilor creative asupra eroului crescut de fiare, care isi apara lumea cu vitejie de intrusi.

In anii ’80 a fost lansat filmul controversat, datorita ideologiei propuse, Greystoke – Legenda lui Tarzan, cu Christopher Lambert in rolul principal. Iar in 1999, Disney a lansat un musical animat a carui coloana sonora a inspirat primul musical de succes, bazat pe povestea lui Tarzan.

Noe

Russell Crowe este protagonistul acestui film inspirat din povestea epica a lui Noe.

 Toata povestea Arcei lui Noe pe care acesta trebuie sa o construiasca inainte ca Pamantul sa fie inundat de potop nu ocupa decat cateva pagini in Geneza. Dar aceste pasaje au avut un impact profund asupra tuturor generatiilor impresionate de aceasta pilda despre rau si despre puterea credintei, despre speranta de mantuire dupa o catastrofa. 

Regizorul Darren Aronosky spune: “Povestea lui Noe de-abia acum, in secolul 21 putea fi spusa la modul visceral, pentru ca acum exista tehnicile de filmare care pot aduce forta necesara textului bilblic.”

De la bun inceput, regizorul stia ca s-ar putea sa fie cea mai mare provocare din cariera lui, fiind un film extrem de ambitios care va cere atat pasiune, cat si foarte mare atentie la detalii. “Pentru ca e povestea primei apocalipse, m-a intrigat extrem de mult ideea de a-mi imagina cum ar supravietui o familie acestei nenorociri”,spune acesta.

Din distributie fac parte actori consacrati precum Russell Crowe, Jennifer Connelly, Ray Winstone, Emma Watson, Anthony Hopkins si Logan Lerman. Regia: Darren Aronofsky (Black Swan, The Wrestler).

Spune-mi ce-ai facut azi noapte            

Exista doua manifestari ale amorului: aventura de-o noapte si relatia pe termen lung. Ambele isi au locul lor in lumea moderna a dragostei, dar intrebarea e : poate prima dintre ele sa se transforme in cealalta, adica poate scanteia de moment sa se transforme intr-o flacara vesnica?

Spune-mi ce-ai facut azi noapte este o comedie spumoasa in care patru tineri din Los Angeles se lupta cu suisurile si coborasurile vietii amoroase din ziua de azi. Spune-mi ce-ai facut azi noapte pune sub lupa relatiile moderne de dragoste, venind cu o viziune proprie –plina de umor, romantica si extrem de antrenanta – asupra vietii de cuplu. Pelicula este o versiune noua a filmului original din 1986 cu Demi Moore, Rob Lowe, James Belushi si Elizabeth Perkins.

Vizionare placuta!

 

In this article

Join the Conversation