Pepenele si sanatatea

802 0

Zilele toride de vara sunt momentul propice pentru a incepe o cura cu pepene care sa ajute la detoxifierea organismului si la revitaminizarea lui, mai ales ca prin transpiratia excesiva se pierd multe minerale.

Pepenele rosu

Cu un continut foarte mare de apa (95%), harbuzul este un mare prieten al rinichilor. Cei care sufera de astfel de afectiuni ale aparatului urinar trebuie sa mamance vreme de doua saptamani pepene rosu in cantitati mari. Este de preferat ca 2-3 zile sa se consume doar acest fruct.

In plus, persoanele care sufera de calculi biliari trebuie sa asocieze acestei cure si infuzii preparate din mesteacan, ienupar sau merisor, plante care ajuta la sfarmarea si eliminarea pietrelor. In afara de aceste probleme de sanatate, cura pe baza de pepene rosu este recomandata si pentru:

  • Reumatism – se mananca vreme de 10-12 zile foarte mulot pepene care sa favorizeze eliminarea apei excesive si a toxinelor. Combinata cu tratamentul extern al zonelor afectate de aceasta boala, cura cu pepene ajuta la vindecarea ei.
  • Constipatie – in fiecare dimineata se consuma 2 felii de pepene rosu, dupa care se face o pauza de cateva ore pana la urmatoarea masa.
  • Acnee – elimina toxinele din organism.
  • Obezitate – dieta cu pepene rosu este o metoda exceptionala de pierdere a kilogramelor.

Este foarte bogat in vitamine, mai ales complexul de vitamine B, dar si in minerale si principii active care influenteaza functionarea la parametrii normali ai glandei tiroide.

Pentru ca eficienta lui sa fie maxima, se face o cura de minimum o luna cu pepene galben, vreme in care se mananca zilnic pana la jumatate de kilogram de pulpa de fruct. In plus, cura cu pepene galben este buna si pentru:

  • Constipatie – pulpa de pepene ajuta la curatarea si evacuarea naturala a tubului digestiv, prevenind aparitia hemoroizilor.
  • Anemie – pepenele galben are efecte racorioare si aperitive
  • Litiaza urinara
  • In cosmetica – se folosesc mastile cu pepene galben pentru regenerarea tesuturilor si ingrijirea tenului tern si obosit.

In this article

Join the Conversation