Pereti veseli si prietenosi

350 0

Unde pui patutul, ce paviment alegi, cum dispui mobilierul in functie de curentii de aer si de sursa de caldura…

Primul lucru de care ne vom ocupa il reprezinta peretii. De solutia pe care o alegi in privinta lor depind toate celelalte elemente ale camerei.

1. Ideal pentru camera copilului este tapetul. Indiferent de materialul din care e facut (hartie, plastic), se prezinta intr-o gama cromatica foarte bogata, asa cum peretele zugravit nu va arata niciodata.

In plus, asigura o buna igienizare a camerei si se curata perfect dupa ce manutele murdate l-au „atacat”. Mai poate face fata stropilor de supa si chiar creioanelor.

2. La fel de importante sunt si obiectele mami mici care inveselesc un perete gol. Cea mai buna solutie este etajera, fie ea si veche, revopsita in culorile dominante ale camerei sau in armonie cu tapetul. Ea poate servi ca raft pentru jucarii si carti, dar la fel de bine poate fi cuier de haine.

3. Daca alegi varianta „cuierul de haine”, atunci mai ai ceva de facut: ia doua sau trei tinute mai deosebite, dintre cele care ia-u ramas mici si te doare sufletul sa le arunci, sau din cele care nu mai incap in dulap.

Ele vor sta foarte bine in cuierul improvizat si vor crea o ambianta aparte. Palariute, rochite, esarfe vor face si mai „dulce” camera unei fetite.

4. Tot pentru perere, un element vesel de decor devine posterul cumparat din magazinele de specialitate, inramat sau nu, mai ales daca infatiseaza un personaj dintr-un basm indragit de micul locatar. Peter Pan sau Donald vor fi prietenii de seara, in compania carora copilul va adormi fericit.

In this article

Join the Conversation