Poezii pentru copii

1139 0

 Poeziile reprezinta o portita prin care micutul tau poate patrunde in universul magic al animalutelor vorbitoare si gazelor de toate felurile, o lume in care descopera ca fiecare particica de natura prinde viata si capata culoare chiar sub ochii lui. O poezioara este metoda ideala prin care copilul tau incepe sa faca cunostinta cu tot ce il inconjoara. Va deveni din ce in ce mai curios sa afle lucruri noi despre orice si, de asemenea, se va simti extraordinar de mandru atunci cand va reusi sa o recite singur, mai ales daca va primi si aplauze sau un pupic pentru asta.

Varsta potrivita pentru poezii

Momentul in care prichindelul incepe sa memoreze poezii pentru copii depinde de la un copil la altul, de modul in care incepe sa li se dezvolte limbajul si de cuvintele acumulate pana la momentul respectiv. Din punct de vedere pedagogic si psihologic, cei mici incep sa invete poezii cam pe la trei ani. La aceasta varsta pot memora cu relativa usurinta o strofa simpla, mai ales daca este ajutat.

Care sunt cele mai potrivite poezii pentru copii

Nu exista asa ceva. Fiecare copilas este unic si tinand cont ca nimeni nu-ti cunoaste puiutul mai bine, depinde de tine ce poezioara vrei sa alegi. Aceasta trebuie sa fie totusi scurta, sa aiba un subiect familiar si interesant, iar in functie de rapiditatea cu care invata o strofa poti hotari daca va aventurati la o a doua sau nu. Indiferent de situatie, pentru inceput este foarte bine. Daca o veti memora impreuna va fi cu atat mai usor si mai frumos, atat pentru cel mic, cat si pentru tine.

Etapele unei invatari eficiente

In primul rand trebuie sa captezi atentia piticului. Da-i un indiciu in legatura cu poezioara, ajuta-l sa ghiceasca despre ce este vorba, iar apoi vorbeste-i putin despre cum se numeste (poeziile pentru copii sunt pline de imaginatie si, de obicei, starnesc curiozitatea nazdravanilor). Citeste poezia o data, dupa care ia fiecare strofa si repet-o cu cel mic, vers cu vers de cateva ori. Vei fi surprinsa de cat de receptiv se dovedeste a fi. De asemenea, nu uita sa-i raspunzi la intrebari daca are nelamuriri cu privire la vreun cuvant.

 

In this article

Join the Conversation