Poti preveni gripa sezoniera cu Vaxigrip

585 0

Organizatia Mondiala a Sanatatii atrage atentia asupra riscurilor gripei sezoniere care ameninta intreaga lume si implicit Romania. Se estimeaza ca, anual, cazurile mortale provocate de gripa sezoniera ar putea atinge numarul de 500.000, la nivel mondial. in acest context, Sanofi Pasteur, divizia de vaccinuri a Grupului sanofi-aventis (EURONEXT: SAN si NYSE: SNY), isi reconfirma angajamentul de a proteja populatia prin lansarea campaniei de vaccinare si informare a publicului larg asupra riscurilor gripei sezoniere si prin punerea pe piata a vaccinului Vaxigrip.

In anumite cazuri, gripa sezoniera poate deveni foarte severa din cauza multiplicarii excesive a virusului in organism sau a unei suprainfectii cu bacterii precum Streptococcus pneumoniae, Stephylococcus aureus sau Haemophilus infuenzae. Cel mai frecvent, acestea determina infectii pulmonare severe (pneumonii), care pot fi fatale”, avertizeaza Dr. Ion Viorel Alexandrescu, Directorul Centrului National pentru Gripa al Organizatiei Mondiale a Sanatatii si specialist in cadrul Institutului „Ion Cantacuzino”.

Toata lumea este expusa la riscuri, dar cel mai mare risc il prezinta cei care traiesc, invata sau lucreaza in spatii aglomerate precum scoli, spitale, institutii publice si care folosesc des mijloacele de transport in comun”, concluzioneaza Dr. Ion Viorel Alexandrescu.


Sanofi Pasteur atrage atentia asupra importantei protejarii impotriva pericolelor generate de gripa sezoniera si pune la dispozitie vaccinul Vaxigrip, liderul detasat al pietei. in 2008, Sanofi Pasteur a vandut in Romania 1,2 milioane de doze de Vaxigrip, cu o cota de piata de 58% (conform Cegedim). Vaxigrip este disponibil in toate farmaciile din Romania, dar si in centrele medicale.

Vaxigrip confera beneficii clare atat pentru populatiile cu risc, precum: copiii, varstnicii, pacientii astmatici, diabeticii, persoanele cu bronho-pneumopatie obstructiva cronica sau boli vasculare, cat si pentru adultii sanatosi. Vaxigrip reduce cu 84,8% simptomele asemanatoare gripei la copii cu varste cuprinse intre 3 si 6 ani, cu 67% mortalitatea de orice cauza la varstnici si are o eficacitate de 89% in preventia transmiterii gripei la adultii sanatosi. Vaxigrip este recomandat de OMS, fiind un vaccin tolerat si sigur, usor de utilizat si fara conservanti.

In this article

Join the Conversation