Precautii de Craciun

377 0

Micutul poate fi tentat sa traga de sirul de beculete si astfel sa darame bradul sau sa se electrocuteze.

Cum previi: Nu-l lasa niciodata nesupravegheat langa brad cand becurile sunt in functiune. Scoate-le din priza cand le stingi.

Primul ajutor: In caz de electrocutare, scoate din priza instalatia, inainte sa atingi copilul. Daca a inghitit un beculet pe care l-ai lasat la indemana lui, du-l urgent la spital.

Un lucru e sigur: ii plac la nebunie! Dar, atentie! Sticla subtire se sparge usor si il taie. De asemenea, globurile foarte mici il tenteaza sa muste din ele.

Cum previi: Inlocuieste-le cu globuri din plastic, de lemn sau chiar cu decoratii de hartie. Daca totusi vrei sa pastrezi cateva globuri de sticla, agata-le cat mai sus, sa nu ajunga la ele.

Primul ajutor: Daca se taie intr-un ciob, spala rana usor si scoate bucatelele de sticla ramase in taietura, apoi tine apasat un tampon curat ca sa opresti sangerarea. Pune-i apoi un pansament pe rana.

Exista pericolul ca jucariile sa fie dezmembrate, iar bucatelele inghitite. Deci, alegerea jucariilor care vor face deliciul zilelor de sarbatoare trebuie sa se faca tinand cont de acest lucru.

Cum previi: Cauta jucarii potrivite pentru varsta copilului. Verifica atent avertismentele de pe eticheta jucariei. Nu uita, cand cumperi cadoul, ca ai un copil alergic sau unul care demonteaza tot ce apuca in manuta.

Primul ajutor: Daca s-a inecat, aplica-i intre umeri, cu partea laterala a palmei, cinci lovituri usoare, tinandu-l cu capul in jos. Apoi deschide-i gura si vezi daca nu are in gat bucati de jucarie. Daca nu reusesti sa i le scoti, cheama medicul sau transporta copilul la spital.

Obiectele care compun ambianta sarbatoreasca a Craciunului pot deveni un pericol pentru micutul tau. Iata de ce, in perioada Sarbatorilor de iarna, trebuie sa fii mai atenta ca niciodata la "amanunte".

Lumanarile

Desi arata grozav pe masa de Craciun, copilul poate trage fata de masa, rasturnandu-le.

Cum previi: Fixeaza-le bine in suport si asaza-le cat mai departe de zona in care poate ajunge copilul. Indeparteaza orice material inflamabil din jurul lor. Nu lasa niciodata lumanarile aprinse cand nu esti in camera. .

Primul ajutor: In cazul unei arsuri usoare, zona respectiva trebuie tinuta in apa rece timp de cel putin 10 minute. Daca arsura e mai grava, mergi la medic.

In this article

Join the Conversation