Prima aniversare a printului George este celebrata cu o moneda de argint

658 0

Admiratorii familiei regale britanice, si in special ai trioului Kate-William-George, au fost incantati sa vada cu micutul George face primii pasi la Cirencester Park Polo Club. In curand, micurul o sa revina in centrul atentiei, deoarece pe data de 22 iulie este prima lui aniversare.

Aceasta ocazie speciala va fi marcata intr-un mod special: in cinstea lui va fi emisa o moneda de cinci lire, in editie limitata. Designul acesteia a fost deja aprobat de Printul William, de Kate, de regina si de cancelarul George Osborne. Este pentru prima oara in Marea Britanie cand sunt emise monede pentru a marca prima aniversare a unui membru al familiei regale.

Moneda va avea inscriptionate patru steme regale si anul 2014. Fiecare din cele patru steme sunt asezate pe cate un scut si, intre ele, se afla un trandafir, un fir de praz, un ciuline, un fir de trifoi, iar in mijloc o coroana.

Moneda va fi din argint, un material care nu a fost ales intamplator. Sa faci cruce cu o moneda de argint in palma unui nou nascut este o forma traditionala de a-i ura acestuia bogatie si sanatate in viata.

Moneda dedicata primei aniversari a printului George va fi vanduta cu 80 de lire si vor fi emise 7.500 de piese. La nasterea printului George au fost emise monede de 5 lire, in editie limitata (10.000 de piese) pentru a marca fericitul eveniment. Acestea au fost vandute in doar cateva zile.

In this article

Join the Conversation