Prima lună cu bebeluș. La plimbare

10342 0

Scoate-l LA PLIMBARE! Nu există o perioadă anume după care poate fi scos la aer un micuț. De fapt, neonatologii le sfătuiesc pe mame să iasă cu ei cât mai repede dacă și vremea le permite. Trebuie evitate zilele cu vânt, precipitații sau ceață. În rest, îmbrăcat adecvat, cel mic poate ieși la o plimbare scurtă chiar după ce vine acasă de la maternitate. La început, nu stați mai mult de 30 de minute, urmând ca timpul petrecut afară să crească încetul cu încetul.

NU-l îmbrăca PREA GROS! Copiii au nevoie de același număr de haine ca și tine, ca și un adult. Totuși, pentru că vorbim de un nou-născut, e bine să-i pui un strat de îmbrăcăminte în plus. În funcție de sezon, poți opta (sau nu) pentru o păturică. Dacă e vorba de vară, cu temperaturi ridicate, bebe trebuie să poarte haine adecvate vremii, pentru a evita supraîncălzirea. Mămicile trebuie să știe că un copil care suferă de cald nu doar că transpiră, i se irită pielea și este agitat, ci poate face chiar și febră.

Protejează-l de INSECTE! Pentru că țânțarii pot transmite o serie de virusuri periculoase, landoul căruciorului trebuie acoperit cu o plasă specială, mai ales în timpul plimbărilor de seară. Dacă totuși se întâmplă să-l piște și bebe nu se simte bine, mergeți la medic!

Sursă: revista MAMI, mai 2016 Foto: 123RF

In this article