Prima vizita la zoo

1207 0

Si in Targu Mures, copii se pot bucura de o experienta placuta in privinta primei vizite la zoo. Gradina de acolo este cea mai mediatizata din Romania si pe buna dreptate. Se intinde pe 20 de hectare si are in dotare aproximativ 500 de animale din 120 de specii.

  • Vara, gradina zoologica din Targu Mures are program de vizitare intre orele 10 si 18, in timp ce iarna doar pana la 16.
  • Adultii platesc 5 lei la intrare, iar copii peste 2 ani si pensionarii doar 2 lei.
  • Site: www.zootirgumures.ro

Gradina zoologica privata in Constanta

O noutate in tara noastra vine din partea proprietarului care a deschis prima gradina zoologica privata. Aceasta se afla in Constanta, la Corbu, si a fost inaugurata luna trecuta, conform EcoMagazin. Vizitatorii se pot bucura atat de peisajul magnific, dar si de speciile unicat pe care aceasta gradina le detine. Copiii vor fi incantati sa vada, sa atinga sau chiar sa hraneasca animale precum ponei Shetland, capre pitice olandeze, caprioare de ses, mufloni, iepuri belgieni. Tot aici poate fi admirata si cea mai mare colectie de pasari exotice de balta din Dobrogea.

  • Programul este zilnic intre 9-17.
  • Pretul de intrare este 3 lei de persoana.

Daca mergeti in strainatate, copilul tau va avea o cu totul alta perceptie asupra animalelor. Nu doar ca va vedea mult mai multe specii, dar conditiile sunt de departe mult mai propice pentru a face traiul in captivitate cat mai usor. In Europa, gradinile zoo de la Berlin si Praga nu ar trebui ratate, aflandu-se in topul recomandarilor internationale, iar cele din Singapore si Toronto ii vor lasa nu doar pe cei mici impresionati, dar si pe parinti. De asemenea, Statele Unite se mandresc cu cel mai mare parc tematic de animale, la Orlando, pe care merita sa il vizitati.

Va avea ocazia sa vada o multime de animale, unele pe care le-a vazut poate in poze, altele de care nici nu stie. Este o experienta inedita pentru micut, dar si o metoda buna de a iesi din rutina.

Ar fi de preferat sa nu alegi o zi caniculara, pentru ca animalele vor fi molesite de caldura si se vor ascunde in colturile umbroase ale custii sau chiar departe de ochii vizitatorilor. Diferenta de climat le afecteaza si este posibil ca puiutul tau sau rateze cateva specii interesante.

Nu uita sa il inveti pe cel mic bunele maniere atunci cand vine vorba de vizita la zoo. Comportamentul civilizat al oamenilor contribuie si la bunastarea animalelor. Nu hraniti exponatele si nu aruncati gunoi pe jos.

Explica-i copilului cate ceva despre fiecare animal in parte atunci cand se afla in fata custii lui. Nu ii spune doar cum se numeste, ci dezvolta cateva detalii despre mediul in care traieste, cu ce se hraneste si eventuale particularitati. Ar fi bine sa te pregatesti dinainte cu astfel de informatii, copilul te poate surprinde cu intrebari neasteptate.

Unde mergem?

In Bucuresti, gradina zoologica din Baneasa este printre cele mai mari din tara. Dispune de peste 100 de specii, distribuite in custi pe aproape 6 hectare. Conditiile nu sunt insa exceptionale, iar animalele sunt deseori ingrijite superficial.

  • Gradina zoo poate fi vizitata zilnic, intre orele 9-17.
  • Pretul pentru adulti este de 13 lei, in timp ce biletul redus (pentru copii, studenti si pensionari) costa 6,5 lei.

In this article

Join the Conversation