Primul ajutor pentru intepatura de albina

4884 0

Ai hotarat ca micutilor le-ar prinde bine aerul curat de la tara. Le-ai promis ca vor putea sa manance cirese direct din pom, ca vor zburda in voie prin padure, ca vor avea voie sa se tavaleasca prin iarba dupa pofta inimii.

Dar pentru ca nimic sa nu va strice distractia, fii pregatita sa faci fata nelipsitelor accidente de vacanta, cum ar fi intepaturile albinelor.

Cum procedezi in caz de intepatura de albina?

Trebuie sa stii ca albinele isi lasa acul si glanda cu venin in pielea victimei. Prin urmare, primul lucru pe care trebuie sa-l faci in cazul unei intepaturi de albina e sa extragi, cu grija, acul albinei. Nu utiliza penseta, risti sa spargi punga cu venin si sa sporesti astfel efectele negative. Cel mai bine e sa folosesti unghiile sau partea netaioasa a unui cutit, pe care o faci sa alunece usor, paralel cu suprafata pielii.

Veninul este termolabil, adica este sensibil la actiunea caldurii. Efectul lui scade daca apropii imediat de zona inflamata o sursa de caldura (aer cald produs de un uscator de par, apa calda). Aplica apoi gheata, care mai atenueaza durerea si micsoreaza umflatura. O compresa cu apa si otet poate fi si ea de folos.

Spala zona cu apa si sapun, apoi tamponeaza cu o solutie antiseptica. Daca e cazul, administreaza-i micutului, in doza pediatrica, un medicament care calmeaza durerea.

Cand reactia locala la intepatura de albina este puternica, cand intepatura a avut loc in gat sau in gura, du-ti imediat copilul la medic. La fel, daca prichindelul a fost intepat de mai multe ori sau daca apar reactii alergice.

In this article

Join the Conversation