Primul caz de gemeni "semi-identici" din lume

312 0

Ei sunt rezultatul unui tip foarte rar de sarcina, in cadrul caruia doi spermatozoizi au fertilizat un singur ovul, care s-a divizat apoi pentru a forma doi embrioni – fiecare celula masculina contribuind genetic la formarea celor doi copii.

Gemenii s-au nascut in SUA, insa identitatea lor nu a fost dezvaluita. Cazul a fost relatat si in revista de specialitate Human Genetics.

Gemenii semi-identici, care au fost conceputi natural, au intrat in atentia lumii medicale dupa ce s-a constatat ca unul dintre ei s-a nascut hermafrodit, avand atat tesut ovarian, cat si testicular. Celalalt a parut normal din punct de vedere anatomic, avand organe sexuale masculine.

Totusi, in urma unor teste genetice, s-a constatat ca amandoi au atat celule masculine – cu cromozomi X si Y – cat si celule feminine, cu doi cromozomi X. Explicatia cea mai plauzibila e aceea ca doua celule de sperma – una cu cromozom X si alta cu cromozom Y – s-au contopit cu un singur ovul. Potrivit medicilor, gemenii au trecut de varsta de un an, iar sanatatea lor este una buna.

In this article

Join the Conversation