Probleme de inima asociate cu obezitatea apar inca de la varsta prescolara

824 0

Copiii supraponderali si obezi pot sa dezvolte factori de risc pentru probleme cardiace si diabet, arata studiul realizat pe 5.700 de copii intre 2011 si 2012.

Aproape 40% dintre copiii participanti aveau datele obtinute in urma analizelor in afara parametrilor normali. Este vorba de hipertensiune, colesterol ridicat, glicemie ridicata si nivel scazut de colesterol bun – care, la adulti, sunt asociate cu risc ridicat de boli de inima si diabet. Mai mult de o treime dintre copii aveau acumulari de grasime pe ficat.

Concluzia ingrijoratoarea a acestui studiu este ca dereglarile metabolice care sunt puse in legatura cu obezitatea apar inca din copilarie, chiar daca este vorba de copii care au fost supraponderali sau obezi pentru o perioada scurta de timp.

Dr. Luis Gonzalez-Mendoza, directorul sectiei de endocrinologie pediatrica de la spitalul de copii din Miami, nu se declara surprins de aceste rezultate si atentioneaza ca acesti copii pot dezvolta complicatii ale obezitatii de la varste fragede. "Daca un copil are ficat gras inca de la sase ani, iar boala se agraveaza cu timpul, ce se va intampla la 30 de ani", spune acesta, citat de livescience.com.

In this article

Join the Conversation