Program de stocare gratuita a celulelor stem

371 0

Programul de stocare gratuita a celulelor stem (Cost – Free Donation Program ) ofera gratuit familiilor posibilitatea de a stoca la nastere celule stem recoltate din sangele si tesutul cordonului ombilical. 

Cui se adreseaza "Programul de stocare gratuita a celuleor stem"

O familie se poate inscrie in programul de stocare gratuita a celuleor stem in cazul in care un membru al acesteia (mama, tata, frate, sora cu viitorul copil) este diagnosticat cu o boala care se poate trata oficial cu celule stem recoltate la nastere din cordonul ombilical.

Conditia esentiala este ca aceasta persoana sa fie ruda de gradul intai cu copilul donator pentru a avea sanse reale ca probele sa fie compatibile. Desigur, este nevoie si de opinia unui specialist, medicul oncolog sau hematolog care o are sub observatie, care ii recomanda un tratament cu celule stem.

Etapele programului de stocare gratuita a celuleor stem

Medicul specialist va completa Formularul tip de recomandare si va anexa dovezi referitoare la analizele paraclinice, diagnosticul, stadiul bolii si tratamentul efectuat, dupa care specialistii Cryo-Save analizeaza cazul.

Dupa ce dosarul este aprobat, familia semneaza un contract de servicii cu Cryo-Save si va primi kit-ul de recoltare personalizat, complet gratuit. 

Familia primeste kitul de recoltare personalizat cu codul de bare ID, probele sunt recoltate imediat dupa nastere si kitul este pregatit, in aceeasi zi pentru transportul catre Banca Cryo-Save Belgia.

Aici, proba este supusa la teste care vor verifica parametrii necesari pentru a fi stocata cu succes, inclusiv daca este compatibila din punct de vedere genetic cu membrul familiei care sufera de boala tratabila cu celule stem. Urmeaza extragerea si identificarea de celule stem, crioconservarea lor si stocarea. 

In prezent, sunt identificate 75 de boli care se trateaza cu celule stem.
 

In this article

Join the Conversation