Program muzical in 7 pasi pentru gravide

3173 0

5. Seara, inainte de culcare, canta un catec de leagan in timp ce iti masezi usor burtica. Fii atenta la toate schimbarile ce au loc: cum iti percepi copilul in timp ce-i canti, ce se intampla dupa, daca-si schimba pozitia, daca-ti urmeaza causul palmei incercand sa se aseze mai bine. Copilasul va raspunde la stimularea sonora prin miscarile membrelor. Se poate transforma intr-un adevarat acrobat atunci cand are spatiu. Aceste miscari ritmice ale fetusului sunt foarte importante pentru dezvoltarea motorie si, in acord cu anumiti experti, miscarile fetale furnizeaza baza dezvoltarii si functionarii psihicului.

6. La sfarsitul zilei, nu uita sa-i urezi somn usor si vise placute. Avantajele unei astfel de activitati sunt stabilirea legaturilor afective.

7. Antreneaza-l si pe tatic in aceste ritualuri! Micutul se va obisnui si cu vocea lui. Chiar daca o va percepe diferit de vocea mamei (care se propaga prin corpul ei) dupa nastere va recunoaste cu siguranta si vocea lui „tati”.

Recomandari

CD Mozart pentru bebelusi „Attemtion Span” – muzica linistitoare ideala atat pentru mamici cat si pentru micuti, poate fi ascultata si in timpul sarcinii.
Pret: 18,90 lei www.miniblu.ro


CD Mozart pentru bebelusi
„Harnessing emotions” muzica linistitoare ideala atat pentru mamici cat si pentru micuti, poate fi ascultata si in timpul sarcinii.
Pret: 18,90 lei www.miniblu.ro

Studiile realizate in acest domeniu fascinant ne dezvaluie cateva dintre avantajele auditiilor muzicale in timpul sarcinii: ele contribuie la scurtarea duratei travaliului, nasteri mai putin traumatice, nou-nascutii sunt mai relaxati, plang mai putin sau deloc, deprinderea limbajului se face precoce, inteligenta acestora este peste medie.

Iata un program muzical cate te pune in legatura cu copilasul din burtica:

1. Dimineata, in zori, intinsa in pat pret de cateva minute asculta o piesa muzicala pe care o consideri potrivita pentru a face trecerea de la starea de somnolenta la trezirea completa. La inceput, incearca o piesa lenta, apoi creste-i ritmul si intensitatea.

2. In timp ce asculti muzica, asaza-ti o mana pe burtica si spune-i puiului tau: "Buna dimineata!"

3. Ridica-te si fa cativa pasi de dans prin incapere. Incearca sa vizualizezi culorile si formele pe care ti le inspira muzica.

4. Dupa ce melodia s-a terminat, spune-i burticii tale ca-i urezi sa aiba parte de o zi minunata. Apoi poti sa iti urmezi rutina zilnica mai relaxata si mai multumita decat inainte.

In this article

Join the Conversation