Recomandare de film: The Amazing Spider-Man 2

679 0

Intotdeauna, cel mai important conflict al Omului-Paianjen (Spider-Man) a fost dintotdeauna cu el insusi: lupta dintre indatoririle obisnuite ale lui Peter Parker si responsabilitatile iesite din comun ale Omului-Paianjen. Insa lupta cea mai mare este abia pe cale sa inceapa.

Pentru Peter Parker (interpretat de Andrew Garfield), nimic nu e mai minunat decat sa sara de pe un zgarie-nori pe altul, sa fie considerat un erou si sa aiba o iubita ca Gwen (interpretata de Emma Stone). Dar toate acestea au un pret: Spider-Man e singurul care isi poate proteja concetatenii si New York-ul de indivizii periculosi care ameninta orasul. De data aceasta, el are de infruntat un adversar mult mai puternic decat el, pe nume Electro (interpretat de Jamie Foxx). Odata cu reaparitia vechiului sau prieten, Harry Osborn (Dane DeHaan), Peter realizeaza ca toti dusmanii sai au un punct in comun: laboratoarele OsCorp.

The Amazing Spider-Man 2 (Uimitorul Om-Paianjen 2)

Din pacate, pentru Peter nu e vorba numai despre joaca si amuzament. Promisiunea pe care a facut-o de a proteja New York-ul si pe locuitorii sai il va arunca direct in vizuina dusmanului – OsCorp, cea mai puternica si mai importanta companie din New York. “OsCorp a fost infiintata intr-un singur scop: acela de a-l tine in viata pe presedintele sau, Norman Osborn, care sufera de o boala nemiloasa. Toate fondurile companiei au fost dirijate spre departamentul de proiecte speciale, in care stau ascunse o multime de cercetari secrete cu rezultate dezastruoase pentru restul omenirii”, explica Marc Webb, regizorul filmului.

Urmareste trailerul filmului

Realizatorii nu au scapat din vedere faptul ca Peter, adolescentul din spatele mastii, este cel care il face pe Spider-Man asa cum este. “In postura de Om-Paianjen, Peter lupta impotriva criminalilor, ii sanctioneaza pe huligani, face dreptate celor oropsiti – toate acestea zburand si sarind de pe un zgarie-nori pe altul – insa ca Peter Parker, problemele sale sunt mult mai obisnuite. Peter este un adolescent indragostit. Atunci cand Gwen are ocazia sa-si implineasca visul de o viata, Peter este pus in fata unui adevar binecunoscut: acela ca, uneori, cea mai mare dovada de iubire pe care o putem da fiintei iubite este s-o lasam sa plece”, continua Webb.

The Amazing Spider-Man 2/ Uimitorul Om-Paianjen 2 este o productie Marvel Entertainment / Avi Arad/Matt Tolmach, in regia lui Marc Webb. Filmul este distribuit in Romania de Intercomfilm Romania si are premiera pe data de 2 mai.

In this article

Join the Conversation