Refuzul efectuării vaccinelor obligatorii duce la pericole incredibile asupra sănătăţii copiilor

341 0

Din ce în ce mai mulţi părinţi refuză să îşi vaccineze copiii. Rodica Tănăsescu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Bucureşti, atrage atenţia asupra pericolelor la care părinţii îşi expun copiii dacă nu sunt de acord cu anumite vaccinuri specifice vârstei. Mai mult, micuţii care nu sunt vaccinaţi pot risca să nu fie acceptaţi la grădiniţe sau şcoli, deoarece reprezintă un pericol pentru comunitate, scrie RomâniaTV.NET.

Faptul că tot mai mulţi părinţi refuză să îşi vaccineze copii poate avea repercusiuni grave.

De ce refuză părinţii vaccinarea copiilor

Un motiv pentru care părinţii nu sunt de acord cu vaccinarea copiilor lor este faptul că ei se informează din surse neoficiale, care pot conduce la interpretări greşite. Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Bucureşti, Rodica Tănăsescu, atrage atenţia asupra importanţei vaccinării copiilor şi a riscurilor la care sunt supuşi micuţii dacă nu li se administrează vaccinurile.

"Părinţii refuză pentru că au înţeles greşit conceptul de consimţământ informat. Acest concept european nu înseamnă că vaccinul este periculos, ci că părinţii trebuie să ia la cunoştinţă amănunte legate de vaccinare.
Vaccinurile care se folosesc azi sunt incomparabil mai lipsite de riscuri decât cele folosite acum 10, 20 de ani şi sunt strict necesare sănătăţii copilului. Din păcate, părinţii nu se informează de pe site-uri profesionale, ci de pe diverse forumuri sau site-uri care nu au nicio legătură cu medicina şi de multe ori avem această problemă a refuzului vaccinării. Părinţii îşi asumă îmbolnăvirea cu boli grave a copilului lor şi nu ştiu cum ar putea să se uite un părinte în ochii copilului dacă aşa ceva se întâmplă. Pe de altă parte, părintele îşi asumă şi neprimirea copilul în colectivitate, pentru că un copil nevaccinat reprezintă un pericol pentru copiii mai fragili. Un copil nevaccinat este un perciol pentru el însuşi şi pentru cei din jur", a declarat Rodica Tănăsescu.

Află ce riscă copilul tău dacă nu este imunizat cu vaccinurile din schema obligatorie pe RomâniaTV.NET.
 

In this article

Join the Conversation