Regulile somnului dupa varsta de 1 an

8943 0

De aceea este nevoie sa avem si mai multa grija pentru ca somnul lui sa fie si mai dulce decat in primul an. In aceasta perioada durata de somn se va mai micsora putin si va ajunge la 13-14 ore pe zi, dintre care 10-11 in timpul noptii si restul in reprize de somn de dupa-amiaza.

Invata-l sa dorma singur

Acum este timpul sa-l antrenam pe micut sa adoarma de unul singur. Deja poti sa-i explici, cu cuvinte putine, de ce este mai bine sa doarma noaptea decat ziua. Ba mai mult, poti sa-i arati si cateva pozitii de somn dintre care sa si-o aleaga el pe cea mai confortabila.

In orice caz, nu uita importanta organizarii programului de viata – joaca, mese, somn. Nu trebuie sa fii prea stricta, dar nici sa lasi toate lucrurile la voia intamplarii. Ar fi pacat ca munca ta de un an sa se duca pe apa Sambetei, nu-i asa?

Amintirile se aduna in album, somnul incepe sa intre in rutina, iar fiul sau fiica ta se apropie cu pasi mari de cea de-a treia aniversare. In aceasta perioada, somnul de noapte nu mai depaseste 11 ore, iar in timpul zilei nu mai este nevoie decat de o singura repriza de somn de o ora si jumatate.

Deja te poti gandi si la cateva schimbari ceva mai substantiale in viata prichindelului tau. Spre exemplu, poti sa-l muti intr-un pat mai mare. In cazul in care copilului ii displace, incearca sa-l convingi ca este mai bine pentru el asa si da-i un plus de timp si… un pupic la culcare.

La culcare cu cantec

Daca ai reusit sa ghicesti in mare parte nevoile copilului, tine cont si de ele. Spre exemplu, daca zgatia nu vrea sa adoarma decat daca ii vei canta sau ii vei spune o poveste, anticipeaza cererea lui, dar aminteste-i ca este ultima oara. Si uite asa, cu rabdare si cu dragoste, vei putea sa transformi in inger si pe cel mai nabadaios copil.

In this article

Join the Conversation