Relatiile sexuale in ultimul trimestru de sarcina

21271 0

Pe masura ce trece timpul, „manevrele” in jurul abdomenului si al sanilor durerosi sunt destul de grele, dar nu imposibile.

Sexul va deveni mai putin „gimnastic” (acrobatic), dar cu siguranta va va oferi aceleasi satisfactii. Este chiar un prilej de amuzament, încercând noi pozitii, care sa fie confortabile pentru amândoi.

Fara pozitia misionarului!

Partenerul tau va renunta la pozitia misionarului (el deasupra), în schimb poti veni tu „la carma”. Acum tu controlezi ritmul si adancimea penetrarii, in asa fel incat sa te simti confortabil. Puteti incerca sa stati amandoi pe o parte, fata în fata (la începutul sarcinii) sau poate veni el in spatele tau, cand abdomenul se va mari, ceea ce va permite doar o penetrare superficiala, indicata spre sfarsitul sarcinii.

De asemenea, pentru ca abdomenul sa nu mai constituie un obstacol, intinde-te pe spate la marginea patului, cu picioarele atarnand, iar partenerul tau sa stea îngenuncheat sau in picioare in fata ta (depinde de cat de înalt este patul).

Schimbarile hormonale care au loc în corpul tau pe perioada sarcinii te vor face, cu siguranta, mult mai inventiva si „mai dornica”, ceea ce partenerului tau nu-i va displacea deloc. Nivelul de testosteron din corpul tau creste mult datorita sarcinii si este asociat cu o dorinta mult mai puternica de a face dragoste. Estrogenii si progesteronul joaca si ei un rol important, determinând dilatatia vaselor pelviene de sange, din care cauza te vei excita mult mai usor.

Si nu în ultimul rand, intervine oxitocina, hormonul al carui rol principal citat în toate cartile de fiziologie este de a controla ejectia laptelui din canalele galactofore si de a initia contractiile uterine pentru travaliu. Ceea ce nu se scrie însa chiar peste tot este ca oxitocina declanseaza si orgasmul, atat la femeie, cat si la barbat. Iar la femeia insarcinata este in cantitate mult mai mare, asa ca… bucura-te! Cu alte cuvinte, corpul tau este pregatit pentru actul sexual din toate punctele de vedere; iti ramane doar sa-ti folosesti imaginatia si sa-i spui partenerului tau ce iti produce placere si ce nu.

Daca, pe moment, nu ai vrea sa faci dragoste cu penetrare, exista si alte mijloace de a te simti bine: imbratisarile, mangaierile, saruturile, iar pentru cei care le agreeaza… si alte variante. Atingerile tandre sunt minunate, chiar si cand esti insarcinata. Ca si masajul, de altfel. Roaga-l sa-ti maseze spatele si picioarele. Iti va oferi o senzatie de relaxare nemaipomenita.

De asemenea, iti va placea sa iti unga abdomenul cu crema si sa te maseze usor. Orice fel de masaj va va ajuta sa va relaxati si sa va explorati corpurile. Puteti folosi si uleiuri frumos mirositoare – lemn de santal cu efect tonic, iar grepfrut împotriva oboselii. Iar daca nu ai o dispozitie „sa primesti”, atunci ofera-i lui toata atentia. Multi barbati se simt neglijati pe perioada sarcinii sotiilor lor, asa ca tu nu ezita si rasfata-l cu atingeri tandre, fa-l sa se simta iubit. Încântarea lui va face minuni si asupra ta!

Si nu în ultimul rând, încercati sa mai schimbati ceva din „rutina dormitorului”. Desigur, bancheta din spate a masinii nu este cea mai fericita optiune pentru o femeie gravida, dar poti întinde oricând o patura în fata semineului. Daca nu aveti semineu, canapea aveti, cu siguranta! Sau poate reusiti sa va petreceti doua zile la un hotel, undeva… la munte! Succes!

In this article

Join the Conversation