Remedii pentru pielea uscată a copilului, cu ingrediente naturale

Frigul, aerul uscat sau excesul de căldură din casă pot usca pielea micuţului tău.

1243 0

Încearcă remedii pentru pielea uscată a copilului tău, făcute în casă. Prepară-i chiar tu o cremă hidratantă cu ingrediente naturale.

Copiii născuţi iarna au o piele predispusă la uscare, la roşeaţă, mâncărimi, urticarii şi chiar la decolorare. De aceea, pentru îngrijirea pielii lor trebuie urmată o serie de reguli care să îl protejeze de efectele negative ale frigului de afară şi de uscăciunea din casă, provocată de o căldură excesivă.
Ca şi regulă generală, important este să achiziţionezi produse speciale pentru pielea sensibilă a copiilor şi să nu le foloseşti pe cele destinate adulţilor, deoarece este foarte probabil să-i producă eczeme, local sau pe tot corpul. Dă-l cu cremă de fiecare dată înainte de a ieşi afară, în special pe zonele expuse (faţă şi mâini). Ideal ar fi să alegi o loţiune cu factor de protecţie solară, căci razele UV sunt active şi iarna, nu doar în sezonul estival.

Remedii pentru pielea uscată a copilului

1. Ulei hidratant

Ingrediente: 5 linguriţe de ulei de jojoba; 25 de picături de ulei esenţial de lavandă; 10 picături de ulei cu vitamina E. Amestecă la rece toate cele trei ingrediente şi aplică-le pe zona de piele uscată. Senzaţia de disconfort va dispărea imediat!

Citeşte şi Cum îngrijeşti pielea bebeluşului

2. Cremă hidratantă

Ingrediente: 150 ml de ulei de măsline; 5 linguri de ulei de nucă de cocos; 100 g ceară de albine; 150 ml apă distilată; 100 ml gel de aloe vera; 1 linguriţă de vitamina A; 1 linguriţă de vitamina E

Cum se prepară:

  • Amestecă toate ingredientele şi pune-le pe foc, la bain-marie, să se topească ceara şi să se încorporeze uleiul de cocos.
  • Lasă-le să se răcească.
  • Într-un alt recipient, amestecă apa distilată cu gelul de aloe vera, vitamina A şi vitamina E.
  • Când primul amestec s-a răcit suficient, amestecă ambele creme până când se omogenizează.
  • Vei obţine o cremă extrem de hidratantă, bună atât pentru micuţ, cât şi pentru voi, adulţii.

3. Loţiune hidratantă

Ingrediente: 1/2 l apă distilată (sau plată); 2 linguri frunză de mentă uscată; 1 linguriţă de ceai verde

Cum se prepară: 

  • Pune la infuzat frunzele de ceai verde şi pe cele de mentă, apoi strecoară amestecul (pentru a face corect infuzia, toarnă apa clocotită peste plante, acoperă vasul şi lasă-l aşa timp de 2 – 4 ore).
  • Toarnă lichidul într-o sticlă cu pulverizator şi aplică loţiunea direct pe suprafaţa de piele uscată ori de câte ori vrei să-i înlături senzaţia de disconfort.
  • Dacă depozitezi recipientul la frigider, rezistă şapte zile, dar ai grijă să-l scoţi cu ceva timp înainte de a-l folosi.

Citeşte şi Mami, nu uita de hidratarea copilaşului tău

In this article

Join the Conversation